Bejelentés

2022.08.12. 13:43

Vége a találgatásnak: bezárják az OTP martfűi fókját

Már nyár elején felröppent a hír, hogy lakat kerülhet a kisvárosban működő bankfiókra. A népszerű közösségi oldalon olvasható találgatásoknak dr. Papp Antal polgármester vetett véget azzal, hogy megerősítette: az OTP martfűi fiókja szeptember 23-án bezár.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Google Street View

Mint megtudtuk, az önkormányzatot korábban nem tájékoztatta hivatalos formában a pénzintézet, ám más forrásból már tavasszal értesültek a tervekről. A konkrét időpont viszont akkor még nem volt ismert. Ahogy arról a város honlapján beszámoltak, bankfiók bezárása már többször volt napirenden az előző években is, de eddig mindig sikerült tárgyalásokkal „megmentenünk”...

A város vezetése most is egyeztetést kezdeményezett, személyes találkozót szerveztek a hivatalba. Windheim József, az OTP Nyrt. Dél-Alföldi régió ügyvezető igazgatója kifejtette, a döntés során számos szempontot mérlegeltek, egyebek mellett a fiókok területi elosztását, a tiszaföldvári fiók közelségét.

Dr. Papp Antal polgármester a megbeszélésen elhangzottak alapján úgy nyilatkozott: a bezárás okai között szerepel a bevételek csökkenése, amin átmenetileg tovább ront a kamatok jogszabályi korlátozása. Ezzel szemben a digitálisan aktív ügyfelek aránya dinamikus és folyamatos növekedést mutat, a járványidőszakban ez látványosan felgyorsult. Az idősebbek viszont nem feltétlenül tudják online intézni ügyeiket, így marad az utazás...

A város honlapján arra is kitértek, hogy új automatát telepít az OTP Martfűre, mely készpénzbefizetésre is alkalmas lesz, ennek helyszínéről azonban még nem tudott tájékoztatást adni a pénzintézet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában