Frissítve/ Galériákkal / Labdarúgás - NB III.

2022.08.14. 19:55

Kiütéses győzelmet aratott a Szolnoki MÁV FC

Már az első félidőben lerendezte a Tiszafüred a Jászberény elleni hazai NB III.-as mérkőzését, a vendégek feltámadása későn jött, és csak szépíteni tudtak.

Varga Csaba és Jegesi László

Fotó: Mészáros János

Óvatosan kezdett a Szolnok az NB III. Közép csoportjának harmadik fordulójában a Bánk ellen, majd Tömösvári révén szereztek vezetést az első félidőben, ám a játékrész hajrájában büntetőből egalizált a Bánk, 1–1. Fordulás után Kálmán Levente szerezte meg élete első felnőtt gólját, majd Kópis bal oldali beadása után ismét Tömösvári volt eredményes, 3–1. Az újabb Tisza-parti lehetőségeket pedig Lukovszky Attila értékesítette. 

Szolnoki MÁV–Bánk 5–1 (1–1)

NB III. közép csoport, Szolnok, 500 néző. 

Szolnok: Csáki – Pinto (Antal G.), Kálmán L. (Lukovszky), Gohér, Kópis – Tisza, Földi Tömösvári, Lengyel (Nádházi), Rokszin (Sitku) – Iván M. (Nyerges A.) 

Gólszerzők: Tömösvári (32., 57.), Kálmán (50.), Lukovszky A. (72., 85.) ill. Rábold (42.) 

Nehéz mérkőzés várt az újonc karcagiakra az NB III. Keleti csoportjában, az előző bajnokság nyolcadik helyezettjét, a Putnokot fogadták. A félidő derekán Pap Zsolt Gyönyörű beadása nyomán bólintott a kapuba, 1–0. Máténak akadt helyzete még ezt követően, de a Putnok is vezetett góllal kecsegtető támadásokat, ám valamennyit sikerült blokkolni a hazai védőknek. A folytatásban a vendéglátók ukrán hálóőre, Fedinisinec játszotta a főszerepet, legalább két esetben védett hihetetlenül nagyot, hozzásegítve ezzel csapatát a győzelemhez. A találkozó legnagyobb szenzációja talán mégsem ez, hanem a 42 éves Ibrahima Sidibe (egykoron a Debrecen támadója volt) beállása jelentette, akit a múlt héten sikerült Karcagra leigazolni. 

Karcagi SE–Putnok FC 1–0 (1–0)

NB III. Keleti csoport, Balmazújváros, 200 néző. 

Karcag: Fedinisinec – Kuti, Misák (Juhász), Éles, Gyönyörű (Szentannai) – Virág, Tóth G. (Miterkó), Pap Zs., Oláh (Shadi) – Tóth M., Máté (Sidibe)

Gólszerző: Pap Zsolt (21. perc)

Egyszer minden rossz sorozat megszakad – mondták a megyei rangadó előtt a jászberényiek, akik kilenc hónapja, tavaly december 5-én nyertek utoljára bajnoki mérkőzést. A most futó szezonban a Vasas II. otthonában pontot szereztek, de hazai pályán 4–1-re kikaptak a DVTK II. legénységétől. Az elmúlt évadban 2–1-re nyertek Füreden, most is bíztak a bravúrban. Ami rossz előjel volt számukra: sérülés miatt nem számíthattak a rutinos védőre, Fejes Jánosra. 

A tiszafürediek a Karcag elleni 3–1-es sikerrel nyitottak, aztán egy góllal kikaptak a BKV Előre otthonában. Azóta a füredi vezetők két új futballista érkezését is bejelentették, Kristófi Sándor (Kazincbarcika) és Tóth Dániel (Békéscsaba), az előbbi sérülés miatt hiányzott, az utóbbi pedig a profi-amatőr szabály miatt csak augusztus 22. után lesz bevethető. 

Túlzás nélkül állítható, hogy biliárd simaságú, nagyszerűen előkészített pályán kezdődött a megyei csapatok csatája. A rekkenő hőségben a vendégek kétszer is veszélyeztettek az elején, ám Szőllősi Ferenc és Kis Gergő se tudott betalálni Tajti Bence kapujába. Mint ahogy az lenni szokott, az első valamire való akciójukat gólra váltották a hazaiak, Mácsai László révén, a 18. percben. 

A folytatásban teljesen szétesett a JFC védekezése, a fürediek pedig szárnyaltak, mindkét szélen rendre megbontották vetélytársuk védekezését, és alig húsz perc alatt további három gólt rámoltak be Menczeles Iván kapujába. Az első félidő hosszabbításában azonban Sárossy Dániel egy szöglet után fejessel visszahozta az övéit a meccsbe, 4–1. 

A második félidőben támadott a Berény, de Tajti Bence több bravúrt is bemutatott, és ha rajta is túljutott a labda, társai hárítottak még a gólvonal előtt. Majd a vendégek fiatalját, Kis Gergőt térdsérülés miatt hordágyon vitték le a játéktérről. A hajrában szépített a JFC, de a Füred magabiztos győzelmét nem fenyegette veszély. 

Visszafogottan kezdtünk, aztán egy nagyon jó fél órát produkáltunk, gyors kontrákat vezettünk és szép gólokat szereztünk

– nyilatkozta Dorcsák Zoltán, a fürediek edzője. 

– Sajnos egy szöglet után gólt kaptunk, mert nem figyeltünk eléggé, és ez már nem az első volt a szezonban. A fordulás után kellettek Tajti Bence bravúrjai, szerencsére átvészeltük a nehéz pillanatokat. Akkor leszünk majd jó csapat, ha kétgólos vezetésünk után nem kapkodunk és meg tudjuk tartani a labdát. Még annyit, hogy jobbulást, gyors gyógyulást kívánunk Kis Gergőnek! 

A JFC edzője, Német Gyula pedig azt mondta: – Nem úgy indult a meccs, hogy húsz perc alatt négy gólt fogunk kapni, pedig így történt. Kicsit aggódtam, nehogy nagyon megszórjanak bennünket. Szerencsére összekaptuk magunkat, a cseréink is jól szálltak be, helyzeteket teremtettünk, de nem tudtunk további gólokat lőni. Az látszott, hogy a Füred előrébb tart a munkában, mint mi, ráadásul egy kulcsjátékosunk esett ki sérülés miatt. Keseregni nincs idő, hiszen szerda-vasárnap ritmusban játszunk tovább az amatőr ligában. 

Facultas-Tiszafüredi VSE–Jászberényi FC 4–2 (4–1)

NB III. Keleti csoport, Tiszafüred, 400 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Szilágyi Zsolt, Gavalla-Kul­csár Judit). 

Tiszafüred: TAJTI B. – Csábi (Karika), FEHÉR ZS., Kalóz, Tomola – Földi B. (Háda), BARZSÓ (Vincze P.) Kertész (Baranyi), SKULKA (Barna V.) MÁCSAI – Szabó V. Edző: Dorcsák Zoltán. 

Jászberény: Menczeles – László K. (Dankó), Horváth A., Perevuznik, Sárossy – Kis G. (Palcsó), SZŐLLŐSI, LUDASI, Nagy Sz. (Muhari) – REMILI, Varga L. (Borics). Edző: Német Gyula. 

Gólszerzők: Mácsai (19. p.), Skulka (21. p.), Szabó V. (26. p. – tizenegyesből), Kertész (37. p.), ill. Sárossy (45 + 3 p.), Borics (83. p.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában