Labdarúgás - NB III.

2022.08.17. 06:58

Csak a Berény játszik otthon a hétközi fordulóban

Újabb hétközi fordulóban mérkőznek meg szerdán harmadosztályú csapataink.

Jegesi László

Rokszin Ádám (kékben) kihagyja a MÁV soros meccsét Fotó: Mészáros János

Az NB III. szerdai fordulójában a berényieknek odahaza kell bizonyítaniuk, hogy az eddig látottaknál többre képesek, míg megyebeli riválisaik idegenben gyűjtögetnék tovább pontjaikat. 

Dunaújváros–Szolnoki MÁV, Dunaújváros, 17.30 

A Szolnoknak Dunaújvárosban kell bizonyítania, hogy idegenben is képesek jó teljesítményre. A tapasztalatok alapján fiataljaik sem ijednek meg a lehetőségtől, így akár meglepetést is szerezhetnek. Ellenfelük legutóbb hazai pályán 5–5-re végzett a Fradi II.-vel. Az biztos, hogy a vendégeknél Rokszin Ádám nem tudja vállalni a játékot, helyettese a mérkőzés előtt derül ki. 

BKV Előre–Karcagi SE, Budapest, 17.30 

A Karcag a Keleti csoport első helyezettjéhez utazik, a BKV Előre egyedüliként még pontot sem veszített. Ám a karcagiak nem feltartott kézzel lépnek majd pályára. Nem is szabad, hiszen a Putnok legyőzése jól mutatja: nincs lehetetlen a csoportban. Mint Igor Bogdanovics, a Karcag trénere hírportálunknak fogalmazott, a Putnok-meccsen mindkét csapatnak fontos a három pont sorsa. Jó ellenféllel szemben, brutális nyomás mellett sikerült megszerezniük első győzelmünket. 

Körösladány–Facultas Tiszafüred, Körösladány, 17.30 

A két csapat egyenlő pontszámmal áll a tabellán, nehéz mérkőzés várhat tehát a Tiszafüredre. Csapatuk ugyan a Karcagot és a Jászberényt is legyűrte saját pályáján, a BKV otthonában viszont kikapott. Dorcsák Zoltán edző szerint ekkor nem is játszottak jól, de reméli, hogy idegenben is képesek lesznek az akaratukat az ellenfelekre kényszeríteni. Ehhez lehet jó ellenfél a Körösladány. 

Jászberény–Sényő, Jászberény, 17.30 

– Keseregni nincs idő – fogalmazott a Füred elleni betli után Német Gyula, a Berény edzője. Igaz: itt az újabb megméretés, a Sényő elleni hazai találkozó, és amelyik nyer, az elmozdulhat a közvetlen kiesőzónából. A vendégek és a pályaválasztó is egy pont birtokában lép szerdán a gyepre, a hazai pálya előnye azonban mindenképpen a JFC mellett szól.

A bajnokságok állásai:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában