Videóval

2022.08.18. 11:34

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak a békés együttélés érdekében Jászberényben

Fokozott rendőri jelenlétet biztosít a rendőrség a jászberényi Neszűrben és Alattyánon.

Illés Anita

Pócs János, a sajtótájékoztatón

Forrás: Pócs János facebook oldala

Fokozott rendőri jelenlétet biztosít a rendőrség a jászberényi Neszűrben és Alattyánon – hangzott el Sztojka Attila országgyűlési képviselő, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Pócs János térségi országgyűlési képviselő és Száva Vince, az ÉKE és Mi pártunk elnöke rendkívüli közös sajtótájékoztatóján, melyet szerdán este tartottak a jászberényi képviselői iroda előtt.

A Neszűrben és Alattyánon történt provokáció következtében önvédelemre készülve a napokban több százan gyűltek össze a két településen. Úgy gondoljuk, hogy ez a csoportosulás, ez a fajta hangulatkeltés rossz Jászberénynek és Alattyánnak egyaránt. Békés egymás mellett élést hirdetünk

– szögezte le Pócs János. 

A Jászság országgyűlési képviselője kiemelte: a sajtótájékoztató előtt a megyei rendőrfőkapitánnyal találkoztak, aki tájékoztatást adott arról, hogy a rendőrség készenléti egységei járják a Neszűr és Alattyán utcáit. 

– A rendőrség teszi a dolgát, adatgyűjtést végeznek, és minden egyes bejelentést megvizsgálnak a neszűri és alattyáni történésekkel kapcsolatban. Kérem az érintettektől, hogy senki ne folyamodjon önbíráskodáshoz, bízzanak a rendőrségben – tette hozzá.

Száva Vince pozitívan értékelte a fokozottabb rendőri járőrözést a roma családok megnyugtatására. 

– Az emberek biztonsága és a békesség érdekében mindent elkövetünk. Lényeges, hogy a kialakult helyzetet a roma és nem roma közösség is higgadtsággal kezelje, hiszen ez lehet az alapja a békés együttélésnek – jelentette ki Sztojka Attila, aki köszönetet mondott a rendőrségnek és a térség országgyűlési képviselőjének.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában