Kaland

2022.08.19. 06:55

Négy tavat kerékpározott körbe öt kisújszállási férfi négy nap alatt

Több száz kilométert tekertek a kis csapat tagjai, akik jövőre hét megyét érintő túrára indulnának.

Daróczi Erzsébet

A csapat tagjai vidáman teljesítették a kitűzött távot Beküldött fotó

Négy nap, négy tó, négyszáz kilométer – nem mindennapi kerékpártúrára indult öt kisújszállási férfi a múlt héten. Hétfőn már mindenki a munkahelyén volt, és mesélt arról, milyen volt széllel szemben tekerni – számolt be a kalandról az egyik résztvevő, Tóth József, a Móricz Zsigmond Református Kollégium főigazgatója. 

– Horváth Péter ötlete volt a négy tókerülés, a helyszínekre autóval mentünk. Az első nap Kisújszállásról a Tisza-tóhoz utaztunk. Megkerültük, majd felpakoltuk a bicikliket, és elmentünk a Velencei-tóhoz. Azt is körbetekertük, felpakoltunk, és továbbindultunk Hegykőre, a Fertő-tó mellé. Azon a napon harminckilenc fokos hőségből indultunk, és tizennyolc fokos „hidegbe” érkeztünk – mintha más kontinensre jutottunk volna... Megkerültük a Fertő-tavat is, majd elmentünk Badacsonytomajba. Másnap komppal átmentünk Zamárdiba, onnan fel az Északi partra, vissza Badacsonytomajba, vissza a kocsihoz Zamárdiba, és onnan haza – sorolja a megállóhelyeket a főigazgató. 

Tóth József úgy véli, bár jól hangzik a négyszáz kilométer, szerinte azért „nem egy őrült komoly fizikai teljesítmény”. 

– Nem úgy haladtunk, hogy felültünk a biciklire, és száz kilométer után leszálltunk, hanem az egész napot végigröhögtük, a Balatonban és a Velencei-tóban is megfürödtünk. Hétfő óta pedig ismét dolgozunk, Horváth Péter és Horváth Ferenc saját vendéglátóegységeikben, a másik Horváth Péter egy karcagi, Péter András egy Debrecen melletti cégnél – tudtuk meg Tóth Józseftől. 

Horváth Péterrel és Horváth Ferenccel telefonon beszéltünk. Megerősítették, régi álmuk vált valóra a túrával. Szerintük a legnehezebb a viharos szélben való tekerés volt, de a táj, a természet szépségei kárpótolták őket a nehézségekért. Nagy élmény volt számukra leszállni egy kicsit a kerékpárról, és megmártózni a hűs Balatonban. A Fertő-tónál az eső, szél, a hideg, a Balatonnál pedig az emelkedők tették őket próbára. 

A kis csapat tehát végig remek hangulatban teljesítette a négy tavat magában foglaló kalandot, ráadásul – mint azt Tóth Józseftől megtudtuk – már megvan a következő évi kihívásuk is: terveik szerint hétnapos, hét megyét érintő túrára indulnak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában