Kék hírek

2022.09.29. 11:44

Állatkínzás miatt kell felelnie a törökszentmiklósi férfinek

A törökszentmiklósi férfi olyan bánásmódot tanúsított kutyájával szemben, ami miatt Derik maradandó egészségkárosodást szenvedett. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy állatvédelmi alapítvány feljelentése alapján – közölte a police.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 46 éves törökszentmiklósi lakos lakóházának portáján a német dog kutyáját egy 5 méter hosszú láncon tartotta. A szemle során jelenlévő állatorvos megállapította, hogy a láncon tartás miatt a kutya senyves állapotba került, testén felfekvések keletkeztek, nyakán körkörösen kiterjedt hámsérülés és nyílt seb volt látható. A kutyus erősen alultáplált, gerince, bordája, lapockája, medencéje kilátszott.

A feltételezett elkövető gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte a terhére rótt cselekményt, kijelentette, nem is tart igényt a kutyusra.

Az állatvédelmi alapítvány befogadta Deriket, aki gyógyulását követően remélhetőleg hamarosan gondos és felelős gazdihoz kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában