Galériával

2022.10.02. 14:17

Népszerűnek bizonyultak az ingyenes szűrővizsgálatok a szolnoki egészségnapon

Közös bemelegítéssel vette kezdetét a jubileumi családi egészségnap a Városi Sportcsarnokban szombaton délelőtt. A rendezvényt tizedik alkalommal szervezték meg, a családi programokat szűrővizsgálatokkal egészítik ki. Az érdeklődőket délután öt óráig várják.

P. Pusztai Nóra

A családi programokat szűrővizsgálatokkal egészítik ki

Fotó: Kiss János

A szolnoki önkormányzat, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, valamint a MÁV Kórház és Rendelőintézet ingyenes programokkal invitálja a város lakosságát a tiszaligeti sportcsarnokba szombaton. Tizedik alkalommal szervezték meg a családi egészségnapot. A hasonló rendezvényeken a tapasztalatok szerint zömmel az idősebb korosztály jelenik meg, ám az egészségükre nemcsak nekik kell odafigyelni.

A fiatalok egészségmegőrzésében a mozgásnak is nagy szerepe van, így ilyen típusú programokkal is készültek, mellyel a kisgyerektől az idősekig valamennyi korosztályt megszólítanak.

Szabó István alpolgármester a megnyitón elmondta, a tíz év alatt negyvenötezer vizsgálatot végeztek már el.

– Bár az elmúlt két évben volt probléma a találkozással, de reméljük, hogy a következőkben folyamatosan megrendezhetjük ezt a prevenciós kezdeményezést.

A megelőzésnek hatalmas jelentősége van az életminőség fenntartása érdekében

– emelte ki.

Szép számmal képviseltette magát a szolnoki Szív- és Érrendszeri Betegek Rehabilitációs Egyesülete, már a bemelegítéshez csatlakoztak, melyet gerincátmozgató torna követett. A felnőttekre számos egyéb mozgásos program vár a nap folyamán neves hazai és szolnoki előadókkal, a délutáni alakformáló edzést három órakor Rubint Réka tartja majd. Az érdeklődők szűrővizsgálatokon, tanácsadásokon, talpmasszázson és véradáson vehetnek részt.

A bevált gyakorlat szerint bármelyik helyszínen tapasztalt kiugró eredmény esetén szakvizsgálatra irányítják tovább az érdeklődőt.  

A gyermekek sem unatkoznak, ugrálóvárral, arcfestéssel kézműveskedéssel üthetik el az időt. A családok közösen, biciklire ülve tekerhettek el a milléri szabadidőközpontba, ahol második alkalommal szerveztek kerékpáros pikniket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában