Jászkunság

2022.11.28. 09:00

Gyalogosgázolás, karambol, adventi falu – mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Gyalogost gázoltak Szolnokon, teherautó és személyautó karambolozott Jászapáti és Jászkisér között, nagyon sok szelfit megér a szolnoki adventi falu – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Forrás: Jászkisér ÖTP

1. Gyalogost gázoltak Szolnokon

Egy szolnoki lakos közlekedett sötét ruházatban, láthatósági mellény nélkül gyalogosan november 23-án a 4625-ös számú úton Tószeg felől Szolnok irányába. Haladása során egy közvilágítás nélküli útszakaszon át akart menni az úttesten és egy arra közlekedő személyautó elé lépett, ami elsodorta. Az elgázolt súlyos sérülést szenvedett.

A gyalogos sötét ruhában lépett a világítás nélküli úttestre
Forrás: Police.hu

2. Teherautó és személyautó karambolozott Jászapáti és Jászkisér között

Teherautóval ütközött össze egy személyautó november 21-én Jászapátinál, a Jászkisér felé vezető, 3227-es út 25-26-os kilométere között. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki az autóból. Az érintett útszakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés idejére félpályás útlezárás volt érvényben.

3. Nagyon sok szelfit megér a szolnoki adventi falu

Igazi ünnepváró hangulat fogadta mindazokat, akik csütörtök este kilátogattak Szolnok főterére, ahol idén is kivilágított faházikókban kínálják a karácsonyi nyalánkságokat az árusok. Sokan már első nap felkeresték ezt a különleges helyet, ahol kóstolgatni, beszélgetni és persze szelfizni is lehetett.

Már az első napon sokan voltak kíváncsiak a feldíszített szolnoki Kossuth térre
Fotós: Mészáros János

4. A toronyház tetejéről készült lélegzetelállító képeken mutatjuk meg a késő őszi Szolnokot

Egy kisebb községnyi ember otthona a szolnoki huszonnégyemeletes toronyház, amely az ország legmagasabb lakóházaként is ismert. Évtizedek óta a megyeszékhely egyik jelképének számít, ráadásul a tetején egy csillagvizsgáló is működik. A hely egyik legnagyobb varázsát azonban a csodálatos látvány adja, a város lenyűgöző panorámája mindenkit elbűvöl.

Az ország legmagasabb lakóházának tetejéről egyedülálló látvány nyílik a városra
Fotós: Mészáros János

5. Sötétedés után lopózott oda a szolnoki vasútállomáson alvó utastársához az idegen

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak az 55 éves, többszörösen büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2021. október 8-án este fél kilenc körül a szolnoki vasútállomás várótermében megpróbálta ellopni az egyik alvó utastársa vércukorszint mérő készülékét és annak tartozékait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában