Akció

2022.12.07. 06:55

Több konténernyi hulladék gyűjtöttek össze Tiszabőn

Utcák, családok fogtak össze Tiszabőn, hogy megtisztítsák saját környéküket, a szemétszedő akcióhoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat biztosított konténereket.

Molnár-Révész Erika

Tasi Krisztina, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi programvezetője mutatja az egyik megtelt konténert

Fotó: Mészáros János

Tizenhárom darab, hat köbméteres konténert helyezett ki a napokban Tiszabőn a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az akció célja, hogy a helyiek a nagy méretű gyűjtőedények segítségével könnyebben tisztíthassák meg saját környezetüket.

– A falu különböző pontjain helyeztük ki a konténereket, nagyon népszerű volt az akció, utcasorok, családok fogtak össze hogy megtisztítsák a környéket, gyorsan megteltek a konténerek. Az eredményből az látszik, hogy a lakosság nagyon igényli, hogy rendezett, tisztább, igényesebb környezetben éljen. Ehhez az akcióhoz csatlakozott az általános iskola, illetve a helyi óvoda is. Számukra egy szemétgyűjtési versenyt hirdettünk, mely után jutalmakat, díjakat adtunk át. A leglelkesebb osztály több, mint ötven zsák szemetet helyezett el az egyik konténerben, nagyon ügyesek voltak – mondta az akcióról Tasi Krisztina, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi programvezetője. Hozzátette, a megtelt konténereket folyamatosan szállítják el a településről, már csak néhány maradt a falu területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában