Kóbor ebek

2023.01.28. 07:33

Megszüntették az eljárást a Zagyva-parti kutyatámadás ügyében

Sokakat felháborított a múlt nyári, Zagyva környéki kutyatámadás, melyben három jószág sérült meg. Utánajártunk, hogyan végződött az augusztusi incidens.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Amint arról korábban beszámoltunk, még tavaly nyáron történt hármas kutyatámadás az Ormos Imre park Zagyva felé eső sarka közelében. Két kóbor ebnek egy kölyökkutya is áldozatul esett, a támadások mintegy másfél óra leforgása alatt zajlottak le a területen.

Az incidens híre sokakat felkavart a városnak ezen részén, az érintett jószágok gazdái is azt szorgalmazták, hogy többször ne fordulhasson elő hasonló eset a környéken. Annál is inkább, mivel álláspontjuk szerint az ilyesfajta veszélyek – a felelős állattartással – könnyen elkerülhetők lennének.

Októberben még azt közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság, hogy a bejelentések szerint augusztus 27-én délelőtt Szolnokon, a Zagyva-parton két kutya megtámadott egy-egy ott sétáló kutyát. Az esettel kapcsolatban a Szolnoki Rendőrkapitányságon október 19-én veszélyeztetés kutyával szabálysértés miatt ismeretlen személy ellen eljárás indult.

Az ügyről a közelmúltban egy olvasónk is érdeklődött, miszerint hol tart jelenleg a nyomozás. Megkeresésünkre András Hunor Lehel sajtóreferens azt közölte: a Szolnoki Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya eljárást folytatott az ügyben veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt. Tekintettel azonban arra, hogy eljárás alá vont személy kilétére nem derült fény, a szabálysértési hatóság megszüntette az eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában