Galériával

2023.01.29. 19:14

A lehetőségek kiállításán tartott tárlatvezetést a szolnoki művésztelep vezetője

A művésztelep vezetője, Verebes György a szobrász mesterséget és a kiállításon látható alkotásokat méltatta.

Köllő Judit

Az alkotásokat Verebes György, a művésztelep vezetője méltatta

Fotó: Nagy Balázs

A Szolnoki Művészeti Egyesület és a Damjanich János Múzeum szervezésében tartott tárlatvezetést a IX. Szolnoki Bronzszobrászati szimpózium és Expozíció című kiállításon Verebes György, Munkácsy Díjas festőművész, a Szolnoki Művésztelep vezetője szombaton.

A programot azzal a céllal hívták életre, hogy a résztvevő szobrászok saját művészeti elképzelésüket megvalósíthassák, később pedig be is mutassák a nagyérdemű előtt. A tárlaton Verebes György, a művésztelep vezetője a szobrász mesterséget és a kiállításon látható alkotásokat méltatta.

– Immáron a kilencedik szolnoki bronzszobrászati szimpmóziumon vehetünk részt. Azt kívánom, hogy még sok ilyen nívós kiállítást láthasson a szolnoki közönség. Ez a tárlat egy olyan projekt, ami a művészethez és a kultúrához való viszonyunkat tükrözi. Zömmel fiatalnak nevezhető alkotóktól láthatunk műveket, akik a magyar szobrászművészek elitjébe tartoznak. Egy hihetetlenül korszerű, azonban mégis a tradíciókig visszanyúló tárlatot láthatunk, ami elmélyülésre és egyben aktivitásra ösztönzi a látogatót. Kellőképp megindító akkor is, ha a néző aktívan foglalkozik a mai képzőművészeti élettel és akkor is ha csak érintőlegesen kapcsolódik hozzá – mondta beszédében Verebes György.

 

A majdnem tíz esztendős kiállítás állandó résztvevői az alapítók, Boros Miklós János, Gergely Réka, Gilly Tamás és a Szolnoki Művésztelep művészei: Baráth Fábián, Pogány Gábor Benő, Révi Norbert és Szabó György. 

 

Az állandó tagok mellett az alkotótelepre érkező vendégművészek biztosítják a szimpózium arculatát, mely évről-évre megújul. A baráti hangulatú alkotás és gondolkodás során született művek először az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban mutatkoztak be. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!