Galériával

2023.01.30. 06:55

Gazdaságfejlesztési tervekről is szó volt a jászsági menedzserek bálján

A bál bevételét az idei évben a Szentháromság szobor felújítására fordítják majd.

Illés Anita

Két év után újra megrendezték a menedzserbált Jászberényben

Fotó: Pesti József

A koronavírus-járvány miatt két év kényszerszünet után a Jászsági Menedzser Klub Egyesület szombaton immár huszonkettedik alkalommal rendezte meg a Menedzser Bált a jászberényi Déryné Rendezvényházban. A megjelenteket az est háziasszonya, Hortiné dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója köszöntötte. Felidézte a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangi időszak régi szokásait, valamint a jászberényi bálok történetéből is adott ízelítőt. A 22. Menedzser Bált az egyesület elnöke, dr. Rédei István és a bál védnöke, dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora nyitotta meg.  

– Nagyon örülök, hogy újra együtt vagyunk. Köszönetet szeretnék mondani dr. Gyuricza Csabának, hogy elvállalta a bál védnökségét. A 2022-es Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferencia az élelmiszeripart állította a fókuszba, hiszen az elkövetkezendő időszak egyik lényeges kérdése az élelmiszer-ellátás biztonsága lesz. Fontos, hogy a magyar agrárium akár a termelésben, akár a feldolgozásban hogyan teljesít majd. Ebben az egyetemnek nagy szerepe van – emelte ki beszédében dr. Rédei István.  

A bál védnöke, dr. Gyuricza Csaba egyetemi tanár, rektor köszöntőjében kitért arra, hogy bár nem jász, de barátai, ismerősei révén kötődik a Jászsághoz.

– Kiváló együttműködés indult el a CO-OP Star Zrt, a menedzser klub és az egyetem között, melyet a jövőben szeretnénk tovább erősíteni. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem küldetése, hogy a magyar vidék intellektuális hátterét biztosítja. Ebben nagy szerepük van azoknak az értelmiségi köröknek, melyek egy-egy térséget összefognak. Ezen a héten született meg a döntés, illetve az együttműködés a kormányzattal, hogy a Dunától keletre eső rész gazdaságfejlesztési zóna fejlesztési programját az egyetem készíti el. Megvalósítása során együttműködünk a térség gazdasági szereplőivel, szakembereivel. A vidékfejlesztési program egyik ékköve lesz az agrárium és az élelmiszer-gazdaság – jelentette be dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora. 

Már hagyomány, hogy a bál bevételét jótékonysági célra ajánlja fel az egyesület. Ebben az évben a Városvédő és Szépítő Egyesület, valamint az önkormányzat céljaihoz kapcsolódva a Szentháromság szobor felújítását támogatták. 

A mulatság kuriózumaként a menedzser klub borait Nyitrainé dr. Sárdy Diána, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet igazgatója mutatta be. A jó hangulatról nemcsak az ízletes nedűk gondoskodtak, hanem a No Disc zenekar, Vas Mária énekes és a Cool And The Jazz zenekar is. Éjfélkor Pócs János, országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában