Tanácskozás

2023.02.01. 18:31

Megalakult az új képviselő-testület Jászberényben

A tanácskozáson új bizottsági struktúráról is döntöttek.

Illés Anita

Tizennégy fővel kezdte meg a munkát az új képviselő-testület Jászberényben

Fotó: Pesti József

Rendhagyó helyszínen, a Déryné Rendezvényház nagytermében tartotta alakuló ülését csütörtökön a jászberényi képviselő-testület. Az eseményen elsőként dr. Szabó Csaba, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a január 15-ei időközi önkormányzati választás eredményét: polgármesternek ismét Budai Lórántot (Közösen Jászberényért Egyesület) választották meg. A tíz egyéni választókerületet a KJE jelöltjei nyerték el. Kompenzációs listáról a Fidesz-KDNP négy jelöltje került be a testületbe. 

Mint ismert dr. Besenyi Orsolya lemondott mandátumáról, a testület 15. tagjának kijelölésére egy hónap áll a pártok rendelkezésére. 

Az ünnepélyes ülésen a polgármester, a képviselők és külsős bizottsági tagok is esküt tettek. A testület 14 fővel kezdte meg a munkát. A polgármesteri program ismertetése után a napirendi pontok tárgyalása következett. A szervezeti és működési szabályzat módosításával új bizottsági struktúrát hagytak jóvá és megszüntették a tanácsnoki tisztséget. Titkos szavazással, egyhangúlag Balogh Bélát választották meg társadalmi megbízatású alpolgármesternek. Döntöttek a városvezető és az alpolgármester tiszteletdíjáról, valamint költségtérítéséről is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában