Start-munkaprogram

2023.03.25. 20:30

Veteményeznek a hunyadfalvai közmunkások

Vetik a hagymát és a borsót a Start-munkaprogram közfoglalkoztatottjai.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Mészáros János

Hagyma és borsó vetésével foglalatoskodnak jelenleg a hunyadfalvai közmunkások. A vármegye legkisebb településén hosszú évek óta hatékonyan működik a kistérségi Start-munkaprogram, melyben növénytermesztéssel és állattartással foglalkoznak. Az önkormányzati tulajdonú földterületen most húsz kilogramm dughagymát és 11 kiló borsót vetnek el. 

Vékonyné Házi Eszter polgármestertől megtudtuk, két-három hét múlva még tervezik, hogy ugyanennyi borsó vetőmagot juttatnak ki a földbe. Hagymából is terveznek még ültetni, a cél ugyanis az, hogy az első adag termést nyár végén felszedik és értékesítik a lakosok körében, a második adagot pedig télire teszik el. Burgonyát idén nem vetnek, a tavalyi aszályban ugyanis hiába öntözték, lényegében odalett az egész termés. 

Ha végeznek a borsóval és a hagymával, a közmunkások megkezdik a paradicsom és paprika vetését, palántákat nevelnek, amiket megerősödve ültetnek ki a szabadba. Idén marharépát is termesztenek a szarvasmarhák részére, jelenleg 14 bocit gondoznak. A téli visszaesés után a galambtenyészetben is kezd beindulni a költés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában