Szoljon podcast

2023.06.05. 08:49

Sosem vágyott el innen – szépkorút köszöntöttek Szolnokon

Pénteken délelőtt Szilvás utcai lakásában köszöntötte a város szépkorú polgárát, Varga Istvánnét. Piroska néni 90. születésnapja alkalmából egy emléklapot is átvehetett.

Hartai Gergely

Fotó: Nagy Balázs

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték pénteken a Szilvás utcában élő Varga Istvánnét. A polgármesteri hivatal képviseletében Zornánszky Ildikó, az Egészség- és Családügyi Osztály vezetője adott át emléklapot a szépkorú hölgynek. Az ünnepelt a rendezvényen elmondta, az évek alatt két fia született, szandaszőlősi otthonában pedig 1984 óta él. Családjában öten voltak testvérek.

– Aktív éveimben dolgoztam az építőiparban és postán egyaránt. Mindig is Szolnokon éltem, és nem vágytam el innen soha. Gyermekkoromban a Tisza túloldalán laktunk, az ottani házunk viszont a második világháború idején tönkrement – beszélt életének jelentős eseményeiről az idős hölgy.

Piroska néni ezután arról ejtett szót, hogy manapság is szívesen tevékenykedik a szabadban, sokat jelent számára a kertészkedés. 

– Termesztek odakint borsót, babot, hagymát és burgonyát is. Pihenésképpen pedig gyakran nézek tévét, leginkább A hegyi doktor újra rendel című filmsorozatot kedvelem – mosolyodott el az ünnepelt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában