Bulvár-celeb

2023.06.09. 13:05

Itt a lista, ennyiért lépnek fel a hazai sztárok

A legdrágább együttesnek 7 milliót kell leperkálni 90 perc szórakoztatásért.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dusan Jankovic

A Bors birtokába jutott legfrissebb adatok szerint a hazai előadók jó vastag ceruzával írják alá a szerződéseiket, a borsos gázsijukon pedig a szervező jutaléka is nagyot lök, hiszen van olyan előadó, akinél a gázsi csaknem egyharmada lecsorog neki. 

Péter Szabó Szilvia és Nagy Tamás 2002-ben történelmet írtak azzal, hogy modern köntösbe öltöztették a népzenét, mellé pedig olyan elképesztő látványelemekkel megtámogatott színpadi show-t hoztak létre, amihez fogható a mai napig nincs a hazai piacon. 

Nem kérdés, hogy a NOX megéri a pénzét, ami számokban így néz ki: 90 perc 7 millió forintba kerül - ez most a legdrágább hazai koncert.

Azahriah, a mindössze 21 éves szupertehetség üstökös módjára tarolta le a hazai könnyűzenei piacot, hogy szinte hónapok alatt jusson el a csúcsra. Ma már tudjuk, hogy képes egyedül megtölteni a Budapest Sportarénát, sőt akár annál még nagyobb rendezvényhelyszíneket is. Ennek fényében nem meglepő, hogy egy 70 perces koncertje 6,5 millió forintot kóstál.

Érdemes megjegyezni, hogy ezek az árak tartalmazzák az összes felmerülő költséget, a stábtagok fizetését és a koncertszervező jutalékát, így az előadóművészek a fent leírt összegeknek a nagyobb részét kapják kézhez, de nem az összeset.

Majka vitathatatlanul hazánk egyik legnépszerűbb előadója, gyakorlatilag minden koncerthelyszínt képes pillanatok alatt megtölteni, éppúgy mint Azariah. Az „áruk” is hasonló, a rapper műsorát ugyanis 6,4 milliós gázsiért lehet megrendelni egy 90 perces, felejthetetlen buliért cserébe, ahol a közönség egy emberként énekli, hogy „régebben más volt, mert a kilencvenes években mindenki táncolt”.

A lap birtokába jutott lista alapján a legdrágább előadóművészek után következő sztárok jócskán kevesebbet kérnek, de persze ez nem azt jelenti, hogy ők olcsók lennének. Korda Györgyöt és Balázs Klárit egy 80 perces buliért például 4 millió forintért szervezik ki, Horváth Tamás 70 percért 4 milliót kér, a Valmar szintén 70 percre 5,7 millió forintba kerül, a Wellhello pedig 4,7 millióba. A rapperek közül egyébként G.w.M sem kér keveset. Varga Márk nagyon fiatalon lett sikeres előadó, így nem is csoda, hogy feleségének, Kulcsár Edinának és gyerekeinek biztosítani tudja a luxuséletet. Azonban a sikernek ára van és ezt G.w.M meg is kéri. A többmilliós megtekintésű videókkal büszkélkedhető fiatalember egy 70 perces fellépéséért 2,9 millió forintot kér – írja a Bors.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában