Választás

2024.03.22. 15:00

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP által támogatott jászsági polgármesterjelöltek

Húsz település, tizenöt regnáló polgármester és öt „újonc” – bemutatkoztak a kormánypártok színeiben a Jászságban induló polgármesterjelöltek.

Rózsa Róbert

Népes csapat vonult fel csütörtökön, Jászapátin, ahol bemutatkoztak a Jászságban a júniusi önkormányzati választáson polgármesteri posztért induló kormánypárti jelöltek. A gárda nem csak népesnek, hanem sikeresnek is mondható, hiszen a Jászsággal közel azonos 2. számú országgyűlési választókerületben húsz település van, ezek közül tizenötnek a jelenlegi polgármestere ott volt csütörtökön, Apátiban (az öt, polgármesterként nem regnáló jelöltet Apátin, Jászalsószentgyörgyön, Alattyánban, Jánoshidán és Jászberényben indítja a Fidesz-KDNP).

Bemutatkoztak csütörtökön a Jászságban a júniusi önkormányzati voksoláson a kormánypártok támogatásával induló polgármesterjelöltek
Fotó: Pesti József

– Csoportgyűlések előzték meg a jelöltállítást, mely előtt civilek, gazdasági szereplők mondták el a véleményüket arról, kiket látnának szívesen a jászsági települések élén – mondta el a jelöltek bemutatkozásán a térség országgyűlési képviselője. Pócs János hangsúlyozta, a bemutatkozás nem pártrendezvény, azt szerették volna ismertetni, kik azok a polgármesterek és képviselőjelöltek, akikkel a Jászságban szeretnénk együtt dolgozni a jövőben. Ezt követően bemutatták az egyes településen a kormánypártok támogatásával induló jelölteket.

A Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelöltek a Jászságban:

Alattyán: Dudás László. Jánoshida: Mészárosné Vas Márta. Jászágó: Mozsár Lászlóné. Jászalsószentgyörgy: Tóth Gábor. Jászapáti: ifj. Pócs János. Jászárokszállás: Antal Péterné Szerző Ildikó (független). Jászberény: Hajnal-Nagy Gábor. Jászboldogháza: Koczáné dr. Fehérváry Mária. Jászdózsa: Baranyi Sándor. Jászfelsőszentgyörgy: Zelenai Tiborné. Jászfényszaru: Győriné dr. Czeglédi Márta (független). Jászivány: Tari András. Jászjákóhalma: Terjéki Tünde. Jászkisér: Lukácsi György. Jászladány: Bertalanné Drávucz Katalin. Jászszentandrás: Kolláth Bálint. Jásztelek: Tóth Nóra. Pusztamonostor: Kardos Veronika. Tiszasüly: Nagy Richárd. Újszász: Dobozi Róbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában