Brutális házibuli

2022.05.17. 13:09

Autóval akarta halálra gázolni Kállósemjénben – letartóztatták a gyanúsítottat

A Nyíregyházi Járásbíróság emberölés bűntettének kísérlete miatt elrendelte L.A. gyanúsított letartóztatását.

Fotó: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. május 14-ére virradó éjszaka Kállósemjénben egy házibulin vett részt, ahol összeszólalkozott a sértettel. A házhoz hajnali 03 óra körül megérkezett a gyanúsított édesanyja egy személygépkocsival azért, hogy onnan a gyanúsítottat és társait haza vigye. Az asszony az ingatlan előtti kapubejáróban állt meg a gépkocsival, majd az autóból kiszállt, de a motort járva hagyta. 

Ekkor a gyanúsított beült a gépkocsi vezetőülésébe, sebességbe tette az autót, és „most meghalsz, megöllek, meg kell, hogy haljál” kijelentésekkel nagy lendülettel elindult az autó előtt kb. 3-4 méterre tartózkodó sértett irányába, és őt az udvaron elütötte. A sértett elesett, megpróbált felállni, de ekkor a gyanúsított újra gázt adott és a gépkocsi orrával ismét nekihajtott, akit ekkor már a kocsival a lakóház falához szorított. Ezután a gyanúsított és rokonai gépkocsival távoztak a helyszínről. 

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van. Mivel a gyanúsítottat többször volt már büntetve, és jelenleg is van vele szemben másik büntetőeljárás folyamatban, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el vagy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, így a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene.

Címkék#gázolás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában