Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.07.01. 13:59

Saját otthonában baltával támadták meg egy szabolcsi településen - Életveszélyes sérüléseket szenvedett

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. július 01-jén a nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban 2022. augusztus 01-ig elrendelte V.A. gyanúsított letartóztatását.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. június 29-ére virradó éjszaka az ablakon keresztül bement a sértett Szabolcs megyei lakásába, majd egy baltával többször megütötte a fejét. Miközben a sértett az ütésektől eszméletét vesztette, a gyanúsított magához vette a lakásban talált 150.000 forintot, valamit a sértett autójának indítókulcsát. Ezután a férfi a bejárati ajtót kívülről kulcsra zárta, majd elindult a sértett autójával, azonban azzal útközben balesetet szenvedett, ami során a gépkocsi kigyulladt.

A sértettet a tűzoltóság értesítésére kiérkező rendőrjárőr találta meg otthonában, aki a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított szándéka a sértett életének kioltására irányult avégett, hogy értékeit megszerezze, a halálos eredmény elmaradása csupán a véletlenen múlott.

Az ügyben a nyomozás kezdeti szakban van. A gyanúsított több alkalommal volt már büntetve, a nyomozóhatóság jelenleg kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja. A fentiekre tekintettel, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított megszökne, elrejtőzne a hatóság elől, vagy újabb, szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekményt követne el ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

- Nyíregyházi Törvényszék -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában