Szatmárcseke

2022.07.04. 15:03

Szatmárcsekei temetőrongálás: „Szégyen és gyalázat!”

Ladányi Tóth Lajos

Szívbemarkoló a látvány a temetőben | Fotó: Gazdag Mihály

Még mindig a történtek hatása alatt állnak a környéken: a hungarikumnak számító szatmárcsekei kopjafás református temető tizenhat síremlékét döntötték ki péntekre virradóra ismeretlen tettesek. Érdeklődésünkre korábban Csoma Zoltán polgármester elmondta: nem az időjárás pusztított, hanem vandálok rongáltak.

Szemtanú és térfigyelő kamera híján nehéz dolga van a rendőrségnek.

Baracsi Endre, a megyei értéktár bizottság elnöke is elfogadhatatlannak tartja a cselekedetet, mélyen elítélő az elkövetőket.

Tukacs László jól ismeri a környéket. A köztiszteletben álló pedagógust is felháborították a történtek. – Szégyen és gyalázat! Hirtelen ennyi jutott eszembe, amikor meghallottam, hogy mit követtek el. Ide züllött a világ... Nem találok szavakat! Vallásos nép lakik errefelé, ilyet nem szoktak csinálni itt. Valaki nagyon nem bírt magával, de lehet, hogy többes számot kell használni. Előbb-utóbb csak fény derül a sötét tettre. Minden lehetséges eszközzel azon leszünk, hogy kiderüljön: kik tették ezt az értelmetlen szörnyűséget?!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában