Az ész megáll

2022.08.11. 13:53

186-al száguldott a szabolcsi sofőr 90 helyett!

A járművezető az útszakaszon megengedett legnagyobb 90 km/h helyett 186 km/h sebességgel közlekedett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa kiszűrte a forgalomból azt a gépjárművezetőt, aki 2022. augusztus 7-én 15 óra 35 perckor a 403-as úton a megengedett legnagyobb sebességet jelentős mértékben túllépve közlekedett.

A járművezető az útszakaszon megengedett legnagyobb 90 km/h helyett a sebességmérő berendezés mérési adata szerint 186 km/h-val haladt. A járművezetőt az intézkedő rendőr a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó előírás megszegése miatt 200.000 forint közigazgatási hatósági bírság megfizetésére kötelezte. A járművezető a felvételen rögzített szabályszegést elismerte, és a bírság megfizetésének eleget tett.

Sebességmérési tapasztalataink azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. A megengedett legnagyobb sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások életét, testi épségét is veszélyezteti. A rendőrség óva inti a járművezetőket e felelőtlen magatartástól, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák!

hogy mindenki hazaérjen!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában