Ez jár érte!

2022.08.12. 08:48

Úgy döntött, a tűzcsapról fogja öntözni a dinnyéket

Közvetítői eljárás keretében térítheti meg a vízszolgáltató kárát az a férfi, aki a földje közelében elhelyezett tűzcsapról öntözte a dinnyéit.

A középkorú férfi 2022 nyarán a nagy szárazságra való tekintettel úgy döntött, hogy a Nyíregyházához közeli bokortanyán bérelt, 1 hektár területű földjét úgy fogja öntözni, hogy a közeli tűzcsapra engedély nélkül rácsatlakozik.

Egy műanyag csövet szerelt a tűzcsapra, azt a - körülbelül 25 méterre lévő - földjéig vezette, és csepegtető módszerrel, az illegálisan vételezett vízzel öntözze az általa termesztett dinnyéket.

A gyanúsított a lopást beismerte, és kérte, hogy a vízszolgáltatónak okozott kárt megtéríthesse. Mivel a közvetítői eljáráshoz a sértett képviselője is hozzájárult, az ügyészség az eljárást felfüggesztette. Amennyiben a közvetítő előtt sikerül a feleknek a 50.000 Ft-ot meghaladó kár kifizetéséről megállapodni, az eljárást az ügyész megszünteti.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Címkék#dinnye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában