Nagy baj lehetett volna ebből

2022.08.12. 08:58

Majdnem kisiklatta a vonatott egy tini srác Sóstóhegynél?

Közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt indult eljárás az ellen a 14 éves fiú ellen, aki idén áprilisban, hírtelen ötlettől vezérelve köveket és fémdarabokat tett a vasúti sínre Sóstóhegynél.

Fotó: Shutterstock

A fiatal fiú 2022. április 15-én délután barátaival beszélgetett a sóstóhegyi felüljárónál, amikor hirtelen ötlettől vezérelve, nem gondolva a súlyos következményekre, Nyíregyháza és Sóstóhegy közötti vasúti sínekre 15 centiméter átmérőjű kődarabokat és fémdarabokat, valamint egy kerékpárkereket helyezett el.

Ügyészség

Nem sokkal később Záhony felől 70-80 km/h sebességgel közlekedett arra egy személyvonat. A mozdonyvezető szerencsére észlelte a síneken az akadályokat, ezért gyorsfékezett, azonban megállni már nem tudott, és ráhaladt a vonatszerelvénnyel a vasúti sínpárra kihelyezett kő- és fémdarabokra.

A vonaton - a mozdonyvezetőn és a jegyvizsgálón kívül - több utas is tartózkodott, akiknek az életét és testi épségét a fiatalkorú közvetlen veszélynek tette ki, a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette, hiszen a vonat kisiklását is okozhatta volna.

A fiú beismerte és megbánta tettét, ezért az ügyészség az eljárást egy évre felfüggesztette. Ez idő alatt pártfogó felügyelőhöz kell járnia, és az ügyész azt is előírta neki, hogy folytassa az iskolai tanulmányait, és a társadalmi normákat tartsa be.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Címkék#vonat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában