Bulvár-celeb

2022.10.01. 11:35

Egy patológus elárulta: így élhette volna túl a balesetét Diana hercegné

A patológusként dolgozó Dr. Richard Shepherd könyvet is írt Diana hercegné balesetének körülményeiről.

Fotó: AFP

Diana hercegné halála körül a mai napig rengeteg a kérdés. Sokan biztosak abban, hogy nem baleset történt, de ennyi év elteltével talán kijelenthető, hogy a teljes igazság sosem fog kiderülni. Dr. Richard Shepherd brit patológus úgy véli, a walesi hercegné halála a véletlenek szerencsétlen összjátéka. A patológus egy könyvet is kiadott a Párizsban történt végzetes autóbaleset körülményeiről.

Ő úgy véli, Diana túlélte volna a balesetet, ha beköti a biztonsági övét.

Ezt arra vezette vissza, hogy a hercegné sérülései nem tűntek súlyosnak, képes volt kommunikálni, és nem tették azonnal mentőbe. Diana a látszat ellenére életveszélyes sérülést szenvedett, ugyanis elpattant a mellkasüregében egy véna, ami miatt később elvérzett -írja a sussex.muddystilettos.co.uk.

A patológus szerint, ha Diana más szögben csapódik az előtte lévő ülésnek, ha lassabban mennek, vagy ha be lett volna kötve a biztonsági öve, minden bizonnyal túlélte volna a balesetet. Ebben az esetben a hercegné pár zúzódással, törött bordákkal és karral úszta volna meg az autóbalesetet - írja a life.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!