Szpari

2022.10.02. 10:27

Sztorizó szparisták

Barack megszervezte, Menottiék eljöttek és jól érezték magukat.


Emlékszel mekkora gól volt? Mintha tegnap történt volna! Ilyen és ilyenekhez hasonló mondatok hangoztak el pénteken délután a nyíregyházi Perényi féle családi kisvendéglőben. A szlogen az is lehetett volna: Öreg szparista nem vén szparista! Mert a Nyíregyháza Spartacus jogelődjének játékosai és szakvezetői találkoztak és elevenítették fel az elmúlt évtizedek emlékezetes pillanatait.

Az ötletgazda Kálmánchelyi Ferenc, azaz Barack volt, aki egykoron a Szpari kapuját védte, majd a nagykaput kissebbre váltotta. Jelenleg masszőr és csontkovács. A meghívók elmentek és végül másfél tucatnyian érkeztek meg.

A nyíregyházi labdarúgás sporttörténeti csapatának, az 1980-ban az élvonalba jutó együttesnek itt volt a teljes szakvezetése. A mostan terminus technikusok alapján Temesvári Miklós azaz Menotti vezetőedző, Arany László és Eszenyi Dénes asszisztensedzők, Szakács László kapusedző és Saufert Tibor technikai vezető. 

Kálmánchelyi „Barack” köszönője után Temesvári Miklós vette át a szót. Az ősz mestert meglepte a felkérés, nem várta így jegyzetet sem készült, improvizálnia kellett, ami nem okozott problémát. Mesélt arról miként került Nyíregyházára, milyen volt az a csapat, a hangulat. 

Ezt követően egy perces néma gyásszal emlékeztek az egykori csapattársakra (Buús György, Ambrusz Árpád, Cseke György, Juhász János, Neumann Gábor, Farkas Béla, Czeczeli Károly, Bor Antal)

Aztán valamennyi megjelent rövidebb-hosszabb ideig beszélt magáról. A klub jelenlegi vezetését Kósa Árpád ügyvezető képviselte, aki elismerőn szólt az elődökről, majd mindenkit meghívott az új stadion avatójára, amely a tervek szerint jövő októberben lesz. A megkésett ebéd közben még sokáig ment a sztorizás. Remélhetőleg még sok ehhez hasonló alkalommal így lesz.

Akik meghívót kaptak és eljöttek: Temesvári Miklós, Aranyi László, Eszenyi Dénes, Szakács László, Saufert Tibor, Szekrényes András, Moldván Miklós, Kiss Miklós (Szürke, Cola), Kozma József (Mózes, Kicsi az unokájával), Kléninger László (Kléni), Májer Zoltán (Szepi), Lukács Zoltán, Farkas Béla (Csiriz), Borbély Attila, Teschmayer István (Tesi), Major József (Szundi).

Aki nem tudtak eljönni:  Kanyári Zoltán, Szűcs István, Szikszai Mihály , Farkas István (Kica), Gáspár László, Fecsku István, Turtóczki Sándor, Buzsik László (Bubó).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában