Gyász

2023.03.20. 15:19

Frédiből Pista bácsi

Seres István ikonikus egyénisége volt a Nyíregyházi Vasutas Sport Clubnak.

Urbán Ákost is edzett Seres István (jobbra)

Forrás: Archív fotó: nyiregyhaza.hu

„Már minden mondatot múlt időben kell leírni. Sajnos. Távozott a Nyíregyházi Vasutas Sport Club csapatából egykori sportolónk, edzőnk, munkatársunk Seres István.

Frédi. Így ismerte őt a hazai atléta társadalom, közülük is a legerősebbek, a dobók. Ő is masszív, erős ember volt, emellett robbanékony és ügyes. Ezért vált belőle dobóatléta.

Legkedvesebb versenyszáma a kalapácsvetés volt. Szép eredményeket ért el, a 60 métert ostromolta, de az akkori világklasszis magyar kalapácsvetők között nem lehetett a legjobb.

Kiváló csapatember volt. Társaival mindig vonaton utaztak a soron következő versenyre. Frédi az egyik központi alakja volt a felejthetetlen hangulatú utazásoknak.

Edzőként a tehetségkutatás volt a fő feladata. Kiválóan értett a gyerekek nyelvén, hozzá valamiért mindig többen akartak járni, mint kollégáihoz. Mindig bíztatta, dicsérte őket, sohasem kritizálta, csak a hibáit javította tanítványainak. Nagypapai szeretettel foglalkozott, törődött velük. Pista bácsi mindannyiuk kedvence volt.

Seres Istvánról, mint az NYVSC dolgozójáról az első bejegyzést 1981-ből találjuk. Nem tegnap volt. A Tiszavasvári úti MÁV sportpályának közel két évtizeden át volt létesítmény vezetője. Sok megyei futballcsapat hálás neki azért, mert az előkészületi meccseiket már közvetlenül hóolvadás után lejátszhatták a Vasút pályán.

Munkatársaihoz, edző kollégáihoz ugyanolyan volt a viszonya, mint a tanítványokhoz. Megértette, átérezte gondjainkat, még akkor is „agyalt” azok megoldásán, amikor mi már lemondtunk róla.

Ugyan már régen nyugdíjas volt, de szinte mindennapi résztevője volt a régi munkahelyén folyó edzésmunkának. Segítette a súlyemelők és a dobó atléták kiválasztását, elindítását azon az úton, hogy a sportolás életformájukká váljon. Örömmel tapasztalta, hogy az Atlétikai Centrum milyen nagyszerű körülményeket nyújt szeretett sportága számára. Még láthatott ott nagyszerű versenyeket, bajnokságokat.

Lélekben talán Ő is dobókörbe lépett.

Pista bácsi! Hiányzol. Nyugodj békében!

A Nyíregyházi Vasutas Sport Club egykori és mai tagjai

Címkék#gyász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában