Ófehértó

2023.03.24. 15:11

Jelentős fejlesztések előtt áll Ófehértó

Megújulnak a belterületi utak, épül egy kondipark, de a helyi közétkeztetés is profitál az elnyert pályázati forrásokból

Fotó: Gazdag Mihaly

Közel 555 millió forintot nyert el az Ófehértói önkormányzat egy TOP Plusz-os pályázat keretében, a részletekről, a településen megvalósuló várható fejlesztésekről Simon József polgármester beszélt a helyi inkubátorházban megrendezett pénteki sajtótájékoztatón.

Fotós: Gazdag Mihaly

Elmondta, a fejlesztési csomag négy fő területet érint: megvalósul egy közösségi és sportcélú zöld-infrastruktúra fejlesztés, egyes belterületi utak megújulnak, ahogy a közétkeztetés és a helyi piac is modernizálódik majd.

 Több projekt indul el egymás mellett, párhuzamosan. Egy évben, egyszerre ennyi támogatást még nem nyert el a településünk, mint most – fogalmazott a projektnyitó rendezvényen Simon József. Hozzátette, az összesen 244 millió forint összértékű zöld-infrastruktúra fejlesztés keretében felújítják a játszóteret, a sporttelepen kialakítanak egy zöldterületet és egy kondiparkot, parkosítják az iskola és a sportpálya közötti részt, illetve a település főtere is átesik egy nagyobb rekonstrukción.

Fotós: Gazdag Mihaly

Belterületi útfejlesztésre több mint 190 millió forintot nyert el az ófehértói önkormányzat. A polgármester elmondta, a közeljövőben 897 folyóméter hosszúságú utat fognak megépíteni, a Magyi út, a Novákkert és az Arany János utcák pedig szilárd útburkolatot kapnak majd.

A nagyszabású fejlesztéssorozat érinti az ófehértói közétkeztetést és a helyi piacot is, ehhez közel 120 millió forintot nyert el a település.

 Ófehértó több pályázati pénzhez jutott a közelmúltban, mint a település teljes éves költségvetése – fogalmazott a polgármester, aki megköszönte azok munkáját, akik valamilyen formában hozzájárultak a projektek elnyeréséhez - az ófehértói polgármester külön kiemelte Kovács Sándor országgyűlési képviselőt.

Fotós: Gazdag Mihaly

 Simon Józseffel több alkalommal személyesen is egyeztettem a tervekről, a fejlesztések lehetséges irányvonalairól, és örömmel tapasztaltam, hogy az a vízió, amit a településvezető maga elé képzelt, egy jól kidolgozott koncepcióra, stratégiára épül – dicsérte a térség országgyűlési képviselője az ófehértói polgármestert. Kovács Sándor beszédében szóba hozta a térség egyik legégetőbb problémáját, a romák integrációját. Szerinte ezekben a kérdésekben helyi megoldások kellenek, nem lehet ebbe kívülről beleszólni, mint mondta: a hátrányos helyzetben élők felzárkóztatását, integrációját már a születés után el kell kezdeni, ebben segítenek a Biztos Kezdet Gyerekházak.

 Gratulálok a településnek és az önkormányzatnak az elnyert forrásokhoz – zárta a térség országgyűlési képviselője, Kovács Sándor. 

TG


 

Címkék#fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában