Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.03.25. 18:24

Óraállítás: a záhonyi vasútvonalon is változik a menetrend

Március 26-án hajnali kettőkor három órára állítják előre az órákat.

Forrás: MTI

Fotó: A DUNA MŰVÉSZEGYÜTTES ARCHÍVUMA

A vasárnapi óraátállítás miatt változik több éjszakai belföldi és nemzetközi vonat, illetve néhány vidéki, valamint fővárosi buszjárat közlekedése – közölte a MÁV március 25-én az MTI-vel.

A nyári időszámítás március 26-án, vasárnap kezdődik, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják előre.

A vasúttársaság azt írta: a nemzetközi vasúti forgalomban a Bécs és Bukarest közötti Dacia nemzetközi gyorsvonat Lőkösházáról nyári időszámítás szerint indul tovább 3.39 órakor, míg a Bukarest és Bécs közötti Dacia nemzetközi gyorsvonat Lőkösházáról már a nyári időszámítás szerint közlekedik 3.03 órakor. A Kolozsvár és Szolnok közötti Corvin nemzetközi gyorsvonat Püspökladány és Szolnok között körülbelül 50-60 perc, míg a Szolnok és Kolozsvár közötti Corvin nemzetközi gyorsvonat Berettyóújfalutól körülbelül 60 perc késéssel közlekedik az óraállítás miatt. Felhívták a figyelmet arra, hogy a március 25-én, szombaton induló éjszakai vonatok egyórás késéssel érkeznek meg külföldi célállomásukra, valamint az éjszaka úton levő nemzetközi személyszállító vonatok is körülbelül 60 perccel később érkeznek Budapestre.

Az óraátállítás több belföldi éjszakai vonatot is érint a Budapest-Esztergom, Budapest-Székesfehérvár, Budapest-Vác-Szob, Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, Debrecen-Nagykereki, Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Lajosmizse vonalakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában