Nyíregyháza

2023.06.01. 17:37

Tanítják, nevelik, támogatják a gyerekeket

Hat pedagógus munkáját ismerte el a nyíregyházi önkormányzat a városi ünnepségen.

Fotó: Gazdag Mihály

– Az iskolai évek mindannyiunk életében meghatározóak. Emberekkel foglalkozni nem könnyű, gyerekekkel talán a legnehezebb, legyen szó óvodásokról, általános vagy középiskolásokról, egyetemistákról. A pedagógusok azonban vállalták, hogy neveljék, tanítsák, támogassák a gyermekeinket, mi pedig nagyon hálásak vagyunk ezért – hangsúlyozta dr. Kovács Ferenc csütörtökön, a városi pedagógusnapi ünnepségen. Nyíregyháza polgármestere hozzátette: felgyorsult világunkban ez a hivatás egyre idegőrlőbb, de ha egy fárasztó nap után is mosolyogva idézik fel az érzést, ami a tanítás felé terelte őket, biztosak lehetnek benne: jó helyen vannak a pedagóguspályán.

– Egy másik aspektusból, a város szempontjából is az oktatásnak van a legnagyobb értéke. Több szempontból is meghatározza Nyíregyháza jövőjét az a 2019-ben indult gazdaságfejlesztési program, amiben a kezdetektől az a cél, hogy a diákok az egyetemi tanulmányaik után szülővárosukban kamatoztassák a megszerzett tudásukat és tapasztalatukat. Ehhez lakástámogatással és munkahely­teremtéssel járul hozzá az önkormányzat. Nyíregyházának nagy erőssége, hogy kiváló pedagógusaink vannak, akik tehetséges fiatalokat nevelnek, mi pedig igyekszünk a lehető legjobb feltételeket megteremteni a munkájukhoz az iskolafelújítások folytatásával.

Díjak, elismerések

Dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Ulrich Attila alpolgármester adta át az idei pedagógusnapi városi kitüntetéseket. Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa Margócsy Emil-díjat Dévényi Zoltán, a Nyíregyházi RIDENS Gimnázium, Szakgimnázium, Szakiskola és Kollégium nyugalmazott gyakorlati oktatásvezetője vehette át. A vármegyeszékhely közgyűlése további öt pedagógus kiemelkedő szakmai tevékenységét ismerte el: az Oktató-Nevelő Munkáért Vietórisz József-díjat adományozott Ilcsik Jánosnénak, a Gyermekek Háza Déli Óvoda Kertvárosi Csicsergő Tagintézmény vezetőjének, a Herman Ottó Tagintézmény vezetőjének, Kapu Tibornénak, Múltné Dankó Ágnesnek, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI intézményvezetőjének, a Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézmény pedagógusának, István János Zsoltnénak, valamint a Kölcsey Ferenc Gimnázium magyar nyelv és irodalom–olasz nyelv szakos tanárának, Nagyné Balla Juditnak. 

KM

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában