Medve

2023.06.10. 06:51

A medve jól érzi magát a Túr közeli szóróknál

Egy nagyobb példány talpnyomát is megfigyelték a Szatmárcseke – Nagyar közötti műúton.

Pár napja készült ez a felvétel a Fehérgyarmat közeli erdőben

Forrás: vadkamera

Kézről kézre, pontosabban telefonról telefonra járnak azok a felvételek, amelyek barna medvékről készültek a napokban. A legtöbb fényképet egy maciról azok a vadkamerák készítették, amelyeket Fehérgyarmat térségében lévő szórókhoz szereltek fel a vadászok. Az első fotó június 3-án reggel készült, majd aztán az elkövetkező napokban több alkalommal is megörökítette a medvét a technikai eszköz.

A jelenlegi helyzetről kérdeztük Gyújtó Attilát, a fehérgyarmati Ravasz Róka Földtulajdonosi Vadásztársaság elnökét, aki érdeklődésünkre a következőket mondta:

– A vadásztársaságunk területén június 3-án, szombat reggel megörökített medve továbbra is nálunk tartózkodik, a Túrhoz közeli nagyvadas szórókhoz jár. Az újabb felvételek szerint jól érzi magát nálunk. Vadásztársaságunk tagjai rendszeresen ellenőrzik azokat a vadgazdálkodási berendezéseket, amiket a medve felkeres, folyamatosan figyelik, milyen útvonalakat jár be – magyarázta az elnök.

– Ha már nem észleljük a vadászterületünkön a mozgását, ha már nem látjuk a nyomait és nem készülnek újabb felvételek, akkor azt jelezzük majd az illetékeseknek, illetve a szomszédos vadásztársaságoknak, hogy ők is nagyobb figyelmet tanúsítsanak a fokozottan védett állat iránt – mondta Gyújtó Attila, aki egy másik medve jelenlétéről is tájékoztatta szerkesztőségünket.

– A kömörői Petőfi Vadásztársaság területén, Szatmárcseke és Nagyar között is láttak barna medvére utaló talpnyomokat, a műúton haladt át a szatmárcsekei nagy erdőbe. A talpnyoma alapján ez nagyobb medve lehet, mint amelyik a mi szóróinkat keresi fel Fehérgyarmat térségében – tette hozzá az elnök. 
KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában