Elismerések

2022.05.15. 16:35

Átadták a mérnöki kamara díjait Szekszárdon

Éves taggyűlését és szakmai fórumát tartotta a Tolna Megyei Mérnöki Kamara pénteken a Mészáros Borházban.

F. E. B.

Az éves taggyűlésen az alapszabály módosítását is elfogadták. Fotó: M. K.

A rendezvényt Palotásné Kővári Terézia, a mérnöki kamara elnöke nyitotta meg, majd Parragh Dénes, a Magyar Mérnöki Kar alelnöke köszöntötte a jelenlévőket. 

Ezt követően került sor a díjak és kitüntetések átadására. Kőrösi Miklós-díj kitüntetést kapott a kamarában végzett tevékenységéért és mérnöki munkájáért Hucker Csaba épületgépész mérnök. A Tolna Megyei Mérnöki Kamara Alkotói díjával tüntették ki eddigi mérnöki munkájának elismeréséül Bölcsföldi Árpád gépészmérnököt. Bohli Antal Ifjúsági Díjban Bánki Attila mérnök-informatikus részesült, eddig végzett szakmai munkájának elismeréséül. 

Fotó: M. K.

Mérnöki Kamara Örökös Tag kitüntetést kaptak azok a hetvenöt év feletti tagok, akik kiemelkedő szakmai munkát végeztek. Az elismerést Borsiczky Iván okleveles erdőmérnök, dr. Germán Endre fizikus, Halmosi Ferenc villamosmérnök, Kinczeli Antal okleveles építőmérnök, Kovács József okleveles építőmérnök és Tóth Vilmos környezetvédelmi szakmérnök kapta meg. 

A beszámolók elfogadását követően, a Tolna Megyei Mérnöki Kar Alapszabályának 2022-es évi módosításait is elfogadták, majd a huszonöt éve megalakult hazai szervezetről tartott megemlékezést dr. Hajtó Ödön, a Magyar Mérnöki Kamara alapító elnöke. Palotásné Kővári Terézia előadásában visszatekintést adott az elmúlt huszonöt évről. 

Végül az Alkotói Díjjal kitüntetett Bölcsföldi Árpád épületgépész-mérnök és a Bohli Antal Ifjúsági Díjjal kitüntetett Bánki Attila mérnök-informatikus tartotta meg szakmai előadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában