Családi nap

2022.05.16. 18:20

A Rotary tagjai Kölesddel is megismerkedtek

Immár hagyományos családi napját szombaton rendezte meg a Szekszárdi Rotary Club szép és biztonságos környezetben, ismét Kölesden a Kismegyháza, a Művelődési Ház területén. A vendégekkel, segítőkkel több mint száztízen, köztük a rotarysták csemetéi mellett tizenhat vendég gyermek is a meghívottak között élvezhette a vendéglátók gondoskodását, szeretetét.

Szeri Árpád

Németh Gyula, a Szekszárdi Rotary Club soros elnöke Béres Vilmossal, a rendezvény fő szervezőjével és dr. Kiszler Gyulával, a rendezvény házigazdájával köszöntötte a megjelenteket. A jó időhöz kellemes napot kívánva Pecze István művésztanár trombita köszöntőjével indították el a napot. A finom ételek és italok mellett gazdag program kínálat várta a legfiatalabbakat. A gyermekjátékok mellett ismerkedtek a gyöngyfűzéssel, a tojásfestéssel, tojás csipkézéssel, kréta rajzolással, palacsinta sütéssel, lovaskocsikázással, motorokkal és motorosokkal, és a vasparipákon még egy-egy kört is tehettek Kölesd területén.

A barátságos együttlét lehetőséget adott arra is, hogy a résztvevők dr. Kiszler Gyuláné vezetésével képet kapjanak egy kellemes séta közben és múzeum látogatáson Kölesd 1244 óta ismert, gazdag történetébe (Azért innentől, mert Vatikáni írásos anyag maradt fenn 1244-ből), a múlt és a jelen kultúrájába, értékébe és életébe. 

Kölesd a Tolnai  Borvidék egyik meghatározó területe is. Kedves színfoltja volt a rendezvénynek az itt élő és dolgozó borászok közül négy, Horváth János, Kovács József, Nagy Tibor és Térmeg János bemutatkozása és boraik bemutatása. A nedűkkel Módos Ernő, Rotary tag, szekszárdi borász mustrán, kóstolás révén ismertette meg az érdeklődő nagyszámú vendégsereget, és még pincelátogatásra is lehetősége nyílt az érdeklődőknek.

A nap kellemes meglepetése volt Pecze István harmonika játéka. Az egész napos rendezvény jó hangulatban a Bogyiszlói Cigányzenekar műsorával zárult. A Szekszárdi Rotary Club tagsága szerint köszönet illeti mindazokat, akik segítették gyermekbarát családi nap létrejöttét.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában