Labdarúgó Magyar Kupa

2022.05.24. 20:20

Újabb bravúrra készülnek a mányokiak

Meglepetésgyőzelemre készül a megyei II. osztályú Nagymányoki SE, amely szerdán a megye egyes Bonyhád Völgység LC-t fogadja a kupában.

Rónai Gábor

A mányoki játékosok a szerdai kupameccs után is szeretnének ünnepelni (Fotó: Makovics K.)

A hétvégén eldőlt, hogy ezüstéremmel zárja a 2021/2022-es bajnokságot a Nagymányoki SE, amely az elmúlt tíz évben a hetedik érmét gyűjtötte be. A három arany és egy bronz mellett ez a harmadik ezüstje a bányászcsapatnak. 

Stangliczky Ottó, a klub első embere a megye kettőben elnyert bajnoki ezüstérem kapcsán úgy fogalmazott, hogy kicsit csalódottak, mert nagyon szerették volna megszerezni az aranyat. A simontornyaiak elleni hazai 3–2-es és a mórágyi 2–0-s vereség azonban nem fért bele, pedig a bajnok Tolnát otthon 4–0-ra legyőzték, és a zárókörre maradt visszavágón is hasonló tettre készülnek.

Addig is vár egy fellépés a mányokiakra, akik szerdán fél hattól a Bonyhád VLC-t fogadják a megyei kupában. Az egykori kiváló futballistából elnökké lett Stangliczky azt mondta lapunknak, hogy tisztában vannak az esélyekkel, de nagyon készülnek a bonyhádiak elleni meccsre, és nem feltartott kezekkel fognak felmenni a pályára. 

– Aki ismeri Hegedüs Pétert, az tudja, hogy győztes mentalitású, s ezúttal is a győzelem céljával küldi fel a csapatot a pályára – mondta a klubvezető a trénerről, hozzátéve, hogy egy újabb kupabravúrral szeretnék megörvendeztetni kitartó szurkolóikat.

A nagymányokiak egy bravúrt már véghezvittek az idei kiírásban, a kupasorozat első körében simán, 4–1-re megverték otthon a szintén megye I.-es Dunaföldvár FC-t. Mégpedig úgy, hogy a földváriak az 50. percig 1–0-ra vezettek... A bonyhádiak már csak azért is keményebb diónak ígérkeznek, mert ők a megyei címvédők (a tavalyi fináléban a Bátaszéket verték 2–0-ra), ráadásul az elmúlt években mindig feljutottak az országos főtáblára. 

Ez a szerdai program
Tolna Megyei Kupa, a 2. fordulóban. Bátaszék SE–Kakasd SE (Vezeti: Szappanyos Szabolcs) 17 óra. Nagymányoki SE–Bonyhád VLC (Vezeti: Mihálovics Lajos) 17.30. Tevel Medosz SE–Tamási 2009 FC (Vezeti: Farkas Roland) 18 óra. Bölcskei SE–Majosi SE (Vezeti: Pekoli Dániel) 18 óra.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidő döntetlenre végződik, akkor az azonos osztályban szereplő csapatok párharcát egyből tizenegyesrúgások döntik el. Ha az egyik csapat alacsonyabb osztályú, az döntetlen eredménnyel is továbbjut!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!