Illegális migráció

2022.06.29. 08:50

Kilenc illegális migránssal a kocsiban hajtott árokba Tolnánál

A 30 éves férfit, aki autójában kilenc illegális migránst szállított, az 5112-es mellékút 19-es kilométerszelvénye közelében, Tolna-Mözs határában fogták el a rendőrök.

TEOL

Balesetezett a moldáv embercsempész. (Fotó: police.hu)

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai 2022. június 28-án este fél 11 körüli időben ellenőriztek egy román rendszámú autót az 5112-es mellékúton a 19-es kilométerszelvény közelében, Tolna-Mözs határában, ahol az az árokba hajtott. A járművet egy 30 éves moldáv férfi vezette, aki autójának utas- és rakterében kilenc illegális migráns férfit szállított. A járművel kapcsolatban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda NBEFO Szegedi Bűnüldözési Osztálya is jelzéssel élt. A balesetben öten könnyebben megsérültek - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A külföldiek közül ketten indiai, öten szír állampolgárnak vallották magukat, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.  Az illegális migránsokat orvosi ellátásukat követően előállították a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, majd meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítanak. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában