Labdarúgás

2022.06.29. 22:21

Második idényük végén már nem akarnak kiesni

Két éve ilyenkor első NB III-as idényére készült a Majosi SE, amely tegnap megint a harmadik vonalra kezdte meg a felkészülést.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Nem sok pihenőjük volt a majosi futballistáknak. Kardos Ernő együttese június 12-én még osztályozós párharcot vívott a Nyíregyháza Spartacus második csapatával (3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal bizonyultak jobbnak a majosiak), tegnap pedig már el is kezdték gyűjteni az erőt az újabb NB III-as kalandhoz. 

Érthető, hogy mosolyogva léptek be a játékosok a sporttelep kapuján, végül is ezért dolgoztak olyan keményen az előző megye egyes idényben. 
A Majosi SE zsinórban tizenöt veretlen meccsel zárta a bajnokságot, s ha idevesszük az osztályozót is, akkor már tizenhét találkozót számlál ez a kiváló sorozat. Nem meglepő, hogy a lapunk által közzétett tavaszi válogatottban három majosi is helyet kapott: a középpályán Hock Attila Robin és Petrovics Tamás, a támadósorban pedig Pál Márton. Mindannyian ott voltak a tegnapi első összejövetelen, azaz az új idényben is számíthat majd rájuk a szakmai stáb. 

Majoson amúgy is az állandóság hívei, így eleve azzal engedték el pihenőre a játékosokat, hogy mindenkit visszavárnak, mert szükség lesz rájuk a magasabb osztályban. 

Gyánó Szabolcs szokás szerint mosolyogva fogadott bennünket, ám a technikai vezető arcáról így is le lehetett olvasni, hogy az új szezonban emelkedik a tét. Ezúttal elmaradtak a tőle megszokott poénok, amik az elmúlt szezonban oly sokszor mosolyra fakasztottak bennünket. Mondhatjuk, hogy az NB III már nem vicc, s ehhez a pályaedzőtől is kell a kellő komolyság. 

„Nem volt túl hosszú a szünet, ahogy mondja, nekem is csupán pár napom volt arra, hogy a haverokkal elugorjak egy kicsit pihenni” – mondta Hock Attila Robin, aki már a hatodik idényét kezdte el a Majosi SE-ben. 

A középpályás az előző idényre visszatekintve annyit mondott: csúcs volt számukra minden tekintetben, s mivel a céljukat elérték, elégedett. 
„Nyilván örömmel tölt el, hogy helyet kaptam a tavaszi idény csapatában, minden futballistának ad egyfajta inspirációt, ha elismerik a teljesítményét. Még akkor is, ha az őszi idényem talán jobban sikerült mint a tavaszi” – zárta. 

Petrovics Tamás horgászással töltötte a szabadideje nagy részét, mást nem is tervezett. Azt ugyan nem árulta el, hogy kifogta-e az aranyhalat, de azt igen, hogy az új idénytől azt kívánja, hogy ne essen ki a Majosi SE. 

„Hokihoz hasonlóan én is örülök, hogy bekerültem a tavasz válogatottjába, ez még akkor is nagy dolog, ha nincs túl sok csapat az élvonalban – vette át a szót Petrovics Tamás. – Volt néhány meccsünk, amelyiken nem úgy jött ki a lépés sem csapat-, sem egyéni szinten, de összességében azt mondhatom, hogy nem volt rossz. Jó úton járunk, azt gondolom, ha innen folytatjuk, akkor benn fogunk maradni” – tette hozzá Pedro, aki a nyíregyháziak elleni visszavágón bombagóllal alapozta meg a majosiak feljutását. 

„Nem igazán vagyok a szavak embere – mondta Pál Márton, a házi gólkirály, aki szintén helyet kapott a tavasz csapatában. – Nem vagyok teljesen elégedett magammal, több gólt reméltem, bízom benne, hogy az NB III-ban még többet fogok szerezni” – fűzte hozzá a húszéves támadó, az alapcsapat legfiatalabbja. 

A tegnapi edzésen három új arcot is felfedezhettünk: Godzsajev-Telman Rabin az NB III-as Ceglédi VSE-től jött, a Pécsi MFC-t és a Kaposvári Rákóczit is megjárt 24 éves támadótól sok gólt remélnek Majoson. A 20 éves Sólyom Bence a Tamási 2009 FC-ben futballozott az előző idényben, a szintén 20 éves Orsós Tamás pedig az NB III-as Kaposvári Rákóczi játékosa volt. 

Kilenc próbázó is ott volt a tegnapi tréningen, közülük legalább négyet szeretnének leigazolni a majosiak, akiktől vélhetően Vituska Norbert távozik majd. Keczeli Krisztián még pluszpihenőjét tölti, Sümegi Balázs pedig továbbra is sérüléssel bajlódik. 

Kardos Ernő a felkészülésről azt mondta, heti öt edzéssel készülnek, s a tréningek intenzitása magasabb lesz, mint amit a megyei élvonalban megszoktak, s komolyabb terhelést kapnak a játékosok, akiknek ezekben a napokban, hetekben jóval kevesebb idejük jut a pihenésre. 

Az elvárásokról pedig azt mondta, ha a terveik szerint sikerült megerősíteniük a keretüket, és nem akadályozza sérülés a közös munkát, akkor el fogják érni a céljukat, s kivívják a bennmaradást a klubtörténet második NB III-as szezonjában. 

„Ezekben a napokban nem csak a következő idényünket, hanem a következő éveinket is meg tudjuk alapozni” – tette hozzá Kardos Ernő. 

A menetrend

Öt felkészülési mérkőzéssel hangol a 2022/2023-as NB III-as idényre a Majosi SE. A zöldek először július 6-án lépnek pályára, mégpedig idegenben az ugyancsak harmadik ligás Kaposvári Rákóczi ellen. Július 9-én, szombaton a megye egyes PTE-PEAC vendégei lesznek, majd július 13-án a Pécsvárad SE-vel mérkőznek. Az még nem dőlt el, hogy az utóbbi találkozót hol rendezik. Az első hazai találkozót július 16-án a Villány TC ellen játsszák Lizák Péterék, majd a tavaly még NB III-as, az új idényben viszont a megyei élvonalban küzdő Gerjeni SK-val csapnak össze Kardos Ernő tanítványai. Ez lesz a július 31-én kezdődő idény főpróbája. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!