Megyei I. osztályú foci

2022.08.18. 19:32

Rajt a megye egyben, vasárnap már tétre megy a játék!

Kezdődik a 2022/2023-as idény a megyei I. osztályú focibajnokságban. Az osztályt kilenc csapat alkotja, így minden hétvégén egy csapat szabadnapos lesz. Három kör után alakul ki a bajnoki végeredmény. Szokásos rajt előtti körképünkben megnéztük mi történt a kluboknál a nyári szünetben.

R. G.

Varga Balázs erős kerettel dolgozhat Dunaföldváron, ahol kimondták, hogy a bajnoki cím és az NB III-ba jutás a céljuk

Fotó: Molnár Gyula

Bonyhád VLC (2.)
Alaposan belehúztak a bonyhádiak, akik az NB III-ból visszalépő fél gerjeni csapatot leigazolták. Melléjük pedig megszerezték azt a Báló Tamást, aki a Paksi FC színeiben 262 meccset játszott az NB I-ben – rutinja sokat érhet. A szakmai munka irányítása Dienes Pál kezében maradt, így az állandóság biztosított a Völgységben. A felkészülési időszakban mindegyik meccsét megnyerte a BVLC, többet meggyőző játékkal. Az érkezők közül Cseh Tibor villogott a leginkább, öt gólt szerzett az edzőmeccseken. A Magyar Kupából balszerencsés meccsen, büntetőkkel kiesett a Bonyhád a 43. számú Építőkkel szemben, így már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk, ahol céljuk az aranyérem megszerzése.

Kakasd SE (3.)
Harminc év után szerzett érmet a csapat az előző idényben, az 1992-es ezüst után bronz jutott Takács Norbert alakulatának. A szezon üde színfoltja volt a csapat, amely nyáron tovább erősödött, Bonyhádról többen is csatlakoztak hozzájuk (Szász Dávid, Jerabek Jenő, Sásdi Bence, Sásdi András, Győrfi János...), s mivel a keretet együtt tartották, idén is bennük lehet a meglepetés. Győrfi János gyorsan beilleszkedett, szórta a gólokat, és ne feledjük el, hogy ott vannak a Márk testvérek, akik meccseket képesek eldönteni.

Bölcskei SE (4.)
A bölcskeiek a Bonyháddal ellentétben továbbjutottak a Magyar Kupában (az NB III-as Érdet verték 2–1-re), s ez nagy lendületet adhat a csapatnak, amelyet sikerült együtt tartani. Ráadásul maradt a megye egy tavaszi idényének legjobbja, Kiss Patrik is, akit többen is csábítottak. Éppen az ő két góljával verték meg a bölcskeiek 2–0-ra a Bonyhád VLC-t a Tolna Megyei Kupa döntőjében. Miskovicz Bálinttal tavasszal remekelt a Bölcske a bajnokságban, ha ezt a játékot át tudják menteni az új idényre, akkor szép szezont zárhatnak. A dobogóra kerülés a céljuk, de ebben benne lehet a bajnoki cím megszerzése is.

Bátaszék SE (5.)
Mozgalmas nyarat tudhatnak maguk mögött a bátaszékiek. Hat év után távozott az elnök, Lerch Béla, a klubot most többen irányítják, van aki a szakmai dolgokért, van aki a pénzügyekért, más a kommunikációért és a szurkolókkal való kapcsolattartásért felel. A szezon végén távozott Kalmár Ferenc, akinek a helyére Buzás Attila érkezett. A játékoskeretben is vannak változások, leigazolták például az edző fiát, ifjabb Buzás Attilát, de Kófiás Áron is erősítést jelenthet. Farkas András a felkészülési időszakban szórta a gólokat, rá oda kell figyelni. Buzás Attila sok helyi fiatalnak adott lehetőséget, ígéretes kis csapat van alakulóban, amelyről azonban nem lehet megjósolni, hogy elsőre mire lehet képes.

Olvasóinkat arra kérjük, szavazzák meg, melyik csapat szerzi meg az aranyérmet. A voksolás augusztus 27-ig tart!

 

Dombóvár FC (6.)
Mondhatjuk, hogy a dombóvári csapat lehet a mezőny egyik sötét lova. Már az előző szezonban is megtréfáltak esélyesebb csapatokat, s alighanem idén is ugyanaz a stabil játék jellemzi majd az együttest, ami legutóbb. A szakmai munka irányítása Horváth Zoltán kezében maradt, s a keretben sem történtek eget verő változások. Visszatért a kapuba a rutinos Sztropkó János, a támadósorba pedig Tóth Máté személyében egy ígéretes, gólerős fiatalt szerződtettek. Hazai pályán mindenkire veszélyesek lehetnek.

Tamási 2009 FC (7.)
Teljesen új utakon indult el a tamási klub, amelytől távozott Illés Dezső, a szakmai munkát pedig Yvan Yondo és Pintér Attila közösen irányítja. A cél, hogy minél több fiatalt beépítsenek a csapatba, akik aztán hosszú távon a tamási foci jövőjét jelenthetik. Az edzőmeccseik nem sikerültek jól, de mentségükre szóljon, hogy egyszer sem tudtak teljes csapattal felállni, így messzemenő következtetést ebből kár lenne levonni. A tapasztalatszerzés szezonja lesz számukra a mostani.  

FC Dunaföldvár (8.)
Óriási változások történtek nyáron a klubnál. A tavalyi csapatnak már híre-hamva sincs, rutinos NB III-at megjárt futballistákkal erősítettek, Váradi Tamás helyére pedig a legutóbb Dunaújvárosban dolgozó Varga Balázst nevezték ki vezetőedzőnek. A felkészülés alatt magasabb osztályú ellenfeleket győztek le, ami sokat ígér. Nem viccelnek, kimondták: a bajnoki cím megszerzése és az NB III-ba kerülés a céljuk, sőt hosszú távon még magasabbra szeretnének törni. Márkvárt Patrikra, Ablonczy Gerjénre és Puskás Zoltánra oda kell figyelni.

Tevel Medosz SE (9.)
Bodó József helyére Kiss János érkezett – vele érte el eddigi legjobb eredményét a klub, amely 2012/2013-ban ezüstérmet nyert. Ennek éppen jövőre lesz a tízéves jubileuma. A keretet együtt tartották, s a hiányposztokra igazoltak is. Az edzőmeccsek alapján többre lehetnek képesek, mint legutóbbi kilencedik helyük, hazai pályán biztosan nem adják olcsón a bőrüket.  

Szekszárdi UFC II (10.)
Vizdár Zsolt helyett Juhász Máté irányítja a klub második számú együttesét, amelyben fiatal tehetségek kapnak helyet. Az NB III-as keretbe kerüléshez jó ugródeszka lehet a megyei első osztály. 

Az 1-4. forduló programja

1. forduló. Augusztus 21., vasárnap: FC Dunaföldvár–Kakasd SE, Bölcske SE–Bonyhád VLC, Tevel Medosz SE–Szekszárdi UFC II, Dombóvári FC–Tamási 2009 FC 17 óra. Szabadnapos: Bátaszék SE.
2. forduló. Augusztus 27., szombat: Tamási–Bátaszék 17 óra. Augusztus 28., vasárnap: Szekszárd II–Bölcske, Bonyhád–Dunaföldvár, Kakasd–Dombóvár 17 óra. Szabadnapos: Tevel. 
3. forduló. Szeptember 3., szombat: Dunaföldvár–Szekszárd, Tevel–Tamási, Bátaszék–Dombóvár 16.30 óra. Szeptember 4., vasárnap: Kakasd–Bonyhád 16.30 óra. Szabadnapos: Bölcske. 
4. forduló. Szeptember 10., szombat: Bátaszék–Kakasd, Dombóvár–Tevel, Tamási–Bölcske 16.30 óra. Szeptember 11., vasárnap: Szekszárd II–Bonyhád 16.30 óra. Szabadnapos: Dunaföldvár. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!