Önkéntes nap

2022.09.24. 16:03

Az önkéntesség fontosságára hívták fel a figyelmet

Az önkéntesek napja alkalmából mutatkoztak be a helyi civil szervezetek és önkéntes kezdeményezések a Babits Mihály Kulturális Központban. A délután folyamán ünnepélyes keretek között vehették át a Szomjú-díjakat.

Farkas Eszter

Az önkéntesség fontosságára hívták fel a figyelmet (Fotó: M. K.)

Pócs Margit, a Mentálhigiénés Műhely elnöke, az Önkéntes nap és a Hála Gála szervezője elmondta lapunknak, idén már harminc éve, hogy megszervezik az eleinte országosnak számító mozgalmat a városban. Lapunknak arról számolt be, fontosnak tartotta szervezetük az önkéntesség megbecsülését, 2006-ban a Szekszárdi Civil Kerekasztal, majd később a város önkormányzata is csatlakozott kezdeményezésükhöz.

A Babits Mihály Kulturális Központ előterében zajlottak a nap rendezvényei, ahol először a Szekszárdi Gitár Együttes adott koncertet, akiket az Origó Táncegyüttes, majd a Mozduljunk Együtt Szekszárdért Egyesület – Fashion Dance tánccsoportjának produkciója követte.

A délelőtt kezdődő programsort Csötönyi László, a szekszárdi Kultúra, Civil szervezetek Bizottságának elnöke nyitotta meg.

– A nap folyamán a fellépők és résztvevők mind önkéntes alapon jelentkeztek és vettek részt a programokon, ezzel is hangsúlyozva az önkéntesség fontosságát. A rendezvényekkel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy segítsük embertársainkat, egymást – tájékoztatta lapunkat Pócs Margit.

A nap folyamán fellépett Mészáros Roland, a Tücsök Zenés színpad szólistája, Szászi Kristóf gitárművész, a Szekszárdi Zumbások Sági Ildikó vezetésével, a Szekszárdi Magyarnóta Klub szólistái, az Iberican Táncegyesület, a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió, Hucker Ferenc harmonikával és Tóth István gitárral, valamint bemutatót tartott a Hikari Aikido Egyesület. 

A civil szervezetek közül képviseltette magát többek közt a Polip Ifjúsági Iroda, a Tolna Megyei Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Nevelőszülői Hálózata, a Társadalmi Egyesülések Szövetsége, a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület, a Tolna Megyei Koriphorgoló Kör, a Bárka Művészeti Szalon Egyesület festményeivel, az Egészségfejlesztési Iroda, a Nők Szekszárdért Egyesület, a Dicenty Dezső Kertbarát Kör, a Tolna Megyei ILCO Egyesület, a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet, a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete és az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) Tolna Megyei Szervezete is.

A délután folyamán a Hála Gála keretében adták át a Szomjú-díjakat. Idén egyéni kategóriában egy házaspár kapta meg a díjat, Tóthi János és Tóthi Jánosné. Közösségi kategóriában a Tolna Megyei ILCO Egyesület vette át az elismerést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában