XI. Orosz László Emlékmérkőzés

2022.09.24. 21:00

Sikeres főpróbát tartott az Atomerőmű SE

Három negyedet megnyerve, de izgalmas végjáték után az Atomerőmű SE 81–79-re győzött az utolsó felkészülési mérkőzésén Kaposváron.

B. S.

Kovács Ákos négy pontot jegyzett Kaposváron

Fotó: Molnár Gyula

Kiválóan kezdte a 2011-ben elhunyt, egykori 120-szoros válogatott Orosz Lászlóról elnevezett emlékmérkőzést az Atomerőmű SE, mely az első negyedet héttel nyerte, a nagyszünetre pedig tízpontos előnnyel mehetett. A záró felvonásra elolvadt az előnyük Eilingsfeld Jánoséknak (63–63), sőt öt perccel a vége előtt még a kaposváriak vezettek néggyel (76–72). A végét azonban az atomosok bírták jobban, így sikerrel hangoltak a jövő héten kezdődő bajnokságra.

Az ASE-hoz a távozó Jordan Mincsev helyére a hét második felében érkező Milos Grubor 15 ponttal és 7 lepattanóval tette le névjegyét. A szerb erőcsatár jövőjéről a napokban dönt a klub vezetősége.

A paksiaknak ez volt a hatodik, egyben utolsó felkészülési mérkőzésük. Korábban Csehországban az Olomouc és a Brno gárdáját múlták felül, majd Szegeden is győzni tudtak. A hazai rendezésű X. Morgen Ferdinánd Emléktorna elődöntőjében a Brno visszavágott Csirke Ferenc együttesének, de a harmadik helyet megszerezte a szegediek ellen. 

A Tippmix Férfi NB I/A nyitófordulójában, jövő pénteken 18 órakor az Arconic-Alba Fehérvárt fogadja az ASE. Előtte viszont hétfőn 17.30 órától nyílt edzést és szurkolói ankétot tart a klub a Gesztenyés úti sportcsarnokban.

XI. Orosz László Emlékmérkőzés

Kometa Kaposvári KK–Atomerőmű SE 79–81 (18–25, 21–24, 24–14, 16–18)
Kaposvár Aréna. ASE: Edwin 23/3, Atkinson Jr. 19/9, Grubor 15/9, Eilingsfeld 14, Kovács 4, Taiwo 4, Frank 2, Karosi, Pajor. Edző: Csirke Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!