Krimi

2022.09.26. 23:57

Szörnyű: 11 éves kislány lépett a vonat elé Gyürénél

A gyerek a sínek melletti kukoricásban bújt el, majd szándékosan a vonat elé lépett Szabolcs megyében.

Forrás: haromhatar.hu

Fotó: Bónis Zoltán

Vasárnap délután a Záhonyból 13:10-kor Mátészalkára tartó személyvonat Gyürén elütött egy embert – írta a mavcsoport.hu. A vonat egy 11 éves kislányt gázolt el, aki a sínek mellől, a kukoricásból lépett a szerelvény elé. 

A mozdonyvezető dudált és vészfékezett is, de már nem tudott megállni. 

A gyereket életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Az esetkocsit és a debreceni mentőhelikoptert riasztotta a mentésirányítás a helyszínre, ahol egy 11 éves kislányt kellett ellátni súlyos fej-, valamint nyílt bokasérülés miatt. A sebellátást, a fájdalomcsillapítást, illetve az emelt szintű légútbiztosítást követően, lélegeztetve, helikopterrel azonnal a baleseti centrumba szállítottuk

– közölte Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa – írja a szon.hu.

A Szabolcs megyei hírportál azt írja: a szemtanúk szerint a mozdony vezetőjét nagyon megviselte az eset, sokkot kapott. Nyomta a féket és a dudát, azonban a gázolást nem tudta elkerülni.

Az egész falu találgatja, mi vezethetett a tragédiához, és abban bíznak, a kislány túléli a borzalmas sérüléseket.

Nagyon jól ismerem a családot, a nagyszülők dolgos, tisztességes emberek, akik nagy szeretettel gondoskodtak a két unokájukról, a lány egy végtelenül kedves, csendes, tisztelettudó kislány, csak jót tudok róla mondani 

– mondta Bereczki Lajos falugondnok a szon.hu-nak.

Az 1300 lelkes kisközség polgármesterét is megrendítették a történtek. 
– Ez a baleset beárnyékolja a következő időszakot és a kislány életét is – mondta Kiss Zoltán Bertalan, a település vezetője, és nemcsak az önkormányzat nevében, hanem magánemberként is felajánlotta a segítséget a nagyszülőknek, akik a kislányt nevelik.

A vasúti közlekedés szabályainak megsértése miatt a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit – tudta meg a szon.hu a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától.

Van segítség! Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja az ingyenes 116-123-as telefonszámot! Ha bajban van, olvassa el ezt az oldalt!

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!