Gyász

2022.09.30. 17:33

Eltemették a nagyvejkei traktorbaleset áldozatát

Úgy tudjuk, hogy felnőtt gyermekei a támaszai a nagyvejkei Sánta Árpádnénak, aki traktorbalesetben elhunyt férjét gyászolja. Sánta Árpádot a helyi Szent Imre herceg templomban búcsúztatták, és a szomszédságában található temető lett örök nyughelye.

Brunner Mónika

A tragikus baleset helyszínén a helyiek virágokat és mécseseket helyeztek el (Fotó: Mártonfai D.)

Fotó: Denes Martonfai

Mint arról lapunk két hónapja beszámolt, Sánta Árpád nyugdíjas őstermelő augusztus végén pótkocsis mezőgazdasági munkagépével közlekedett, amikor elveszítette uralmát a jármű felett, letért az útról, és egy lakóház kerítésének hajtott. A traktor oldalára borult, Sánta Árpád a jármű alá szorult, és azonnal meghalt. A szörnyű tragédia áldozata tősgyökeres nagyvejkei, a faluban mindenki ismerte és szerette.

Úgy tudjuk, hogy a százötven lakosú település felnőtt lakói közül szinte mindenki ott volt Sánta Árpád szeptember végi temetésén, sőt vidékről is sokan érkeztek, hogy elbúcsúzzanak tőle. A temetés napján polgárőrök zárták le az utat, és irányították a forgalmat. Sánta Árpádot a Szent Imre templomban búcsúztatták el – lapunk információi szerint a szertartás közel egyórás volt –, ezután a közeli temetőben helyezték végső nyugalomra. A temetés megrendítő volt. A szomorú eseményt szinte az időjárás is tükrözte: mindvégig esett az eső, de a gyászoló tömeg egy tapodtat sem mozdult.

Sánta Árpádnét két felnőtt gyermeke segíti, hogy ne roskadjon össze a fájdalom súlya alatt. 

Nehezen tudják feldolgozni a tragédiát 
Lapunk tudósítója a haláleset másnapján járt az áldozat családjánál. Az özvegy Sánta Árpádné összeomolva zokogott otthonuk teraszán a lányával, Anettel. Az áldozat fia, ifj. Sánta Árpád a házban tartózkodott. Az özvegy elmondta: férje egészséges volt, ízületi térdkopás miatt a leszázalékolását intézték éppen.

Halálának napján reggel háromnegyed hétkor indult dolgozni, kivitte a lovakat legelni, elment a boltba, majd ismerősének ment segíteni kukoricát silózni. Mielőtt megtörtént a baleset, még felhívta a családját, külön a feleségét, a lányát, a fiát, mert mindig szerette tudni, hogy mi van velük. Életerős és életvidám volt, senkinek nem mondott nemet, ha munkáról volt szó. Polgárőri szolgálatot is ellátott a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában