Köszöntés

2022.10.02. 07:00

Nehéz időszakban igazán fontos a gondoskodás az idősekről

Filóné Ferencz Ibolya polgármester vezetésével idén is sokan és sokat dolgoztak azon, hogy egy színvonalas programmal kedveskedjenek a város szépkorúinak az idősek napja alkalmából.

Vizin Balázs

Filóné Ferencz Ibolya köszöntötte az időseket a sportcsarnokban tartott városi rendezvényen. A Szerző felvétele.

A városvezető köszöntőjét követően Feke Pál előadóművész lépett színpadra és varázsolt remek hangulatot a sportcsarnokban tartott, szeptember 30-ai eseményen. A program a Rittinger Étterem által készített finom vacsorával folytatódott. 

– Becsüljük meg és tiszteljük az időseket! – hangzik el gyakorta, leginkább ilyenkor: október 1-jéhez közeledve – emelte ki köszöntőjében Filóné Ferencz Ibolya. – De mit is tehetünk mi, fiatalabb generáció azért, hogy szüleink, nagyszüleink valóban megbecsülve érezhessék magukat? Erre leginkább önök tudnák megadni a választ! A mi feladatunk az, hogy tudásunk, erőnk és lehetőségeink legjavát adva, féltő gondossággal forduljunk önökhöz.

Meghallgatva és megértve önöket.  Tesszük ezt gyermeki szeretettel és kötődésből, családi indíttatásból, baráti gesztusként, vagy emberi kötelességtudattól vezérelve. Legyen szó az élet bármely területéről, vallom, hogy az idősek felé fordulni, a szavukat meghallgatni és megérteni sosem késő. 

Bonyhád polgármestere úgy fogalmazott: „hogy a hétköznapok során minden szavukat meghalljuk-e, azt nem tudom, csak remélem. De azt tudom, hogy minden erőnkkel ezen vagyunk.

– Többes számban fogalmaztam, hiszen a Bonyhádi Gondozási Központ elhivatott munkatársai nélkül nem tudtuk volna az elmúlt időszakban sem olyan szintre emelni az ellátás színvonalát, amely minden túlzás nélkül kijelenthető: példaértékű – folytatta a polgármester. – Ezt nem csak mi, az intézményt fenntartók látjuk így, hanem önöktől, az idősektől kapott visszajelzések is ezt erősítik meg bennünk. Utóbbi pedig mindennél fontosabb.

Városvezetőként, az idős polgáraink felé különösen érzékeny emberként higgyék el nekem, szívmelengető és megnyugtató érzés, hogy mindazok, akik igénybe veszik a gondozási központ szolgáltatásait, jó kezekben vannak a mindennapok során. Részese vagyok az intézmény életének, egy kicsit jobban is talán, mint az elvárható lenne. De örömmel teszem, mert engem is feltöltenek azok a programok és közös élmények, amelyeket együtt élhettünk, élhetünk át. 

– A mai nap az ünnepről szól. Mégis szót kell ejtenünk arról a valóságról, amely körülvesz minket. Tudom, hogy a felhőtlen kikapcsolódást ma is beárnyékolja az ismeretlentől a jövőtől való félelem, a bizonytalanság érzése. A szomszédunkban zajló háború az egész világot súlytó gazdasági és energiaválság olyan élethelyzeteket teremt, amelyekkel sokunk még nem találkozott. Természetes, hogy mindannyiunkban megfogalmazódnak kérdések. 

Mi vár ránk? Elég lesz -e a nyugdíjam a számlákra, élelemre? Hogyan váltom ki a legszükségesebb gyógyszereimet? Lesz-e elég tüzelőm a télre? – hangsúlyozta a városvezető, majd hozzátette: túl vagyunk egy nagyon nehéz időszakon! Mindenkit megviselt a világjárvány okozta kötelező távolságtartás, a közösségi programok hiánya, a beszűkült emberi kapcsolatok. De ha visszagondolnak, egy széleskörű összefogással segítettük mindazokat, akik a veszélyhelyzetben magukra maradtak volna. Mindazokat, akik saját ellátásukról nem tudtak gondoskodni. 

– Bármennyire is szeretném, én sem tudom, mit hoz a jövő. De azt megígérem, hogy akárcsak a világjárvány idején, Magyarország kormányával közösen, mindent megteszünk az önök egészségéért, biztonságáért – fogalmazott beszédében a városvezető. 

– Aki úgy érzi, hogy segítségre szorul, forduljon hozzánk bizalommal. Számíthatnak ránk, nem engedjük el a kezüket – hangsúlyozta Filóné Ferencz Ibolya. – Legfőképpen a bizalmukért vagyok hálás, és amellett, hogy viszonozzuk, tesszük a dolgunkat Bonyhád, és minden itt élő ember érdekében. Reméljük, hogy a nekünk adott hitükben sosem fognak csalódni. Bízom abban, hogy az elkövetkező években is viszonozhatjuk mindazt a jót, amit adtak nekünk – és nem csak ezen az egy, kiemelt ünnepnapon, hanem a hétköznapok részeként is – szólt a sportcsarnokban összegyűlt 600 szépkorúhoz a völgységi város vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában