K1-ben remekelt

2022.10.04. 16:40

Bajnoki címet szerzett a szekszárdi nyomozó

Baján rendezték meg 2022. szeptember 30-án és október 1-jén az első WFC K-1 Magyar Kupát - értesültünk a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Győri Róbert (Forrás: police.hu)

Az ország számos pontjáról érkeztek versenyzők, összesen 170 sportoló mérette meg magát. A helyi Kick-Thai Boxing Baja csapata 26 fővel indult, köztük volt a szekszárdi Győri Róbert százados is, aki két éve űzi ezt a fajta küzdősportot. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi- és Technikai Osztályának főnyomozója most 38 éves, így a veterán kategóriában indult.

Két súlycsoportban is eredményesen versenyzett, -71 kg-ban első helyen végzett, így aranyérmet és bajnoki övet szerzett, -75 kg-ban második lett. Az újdonsült bajnok korábban is sportolt, nyolc éves korától 10 éven át karatézott, majd szünet következett. A hosszú kihagyás ellenére, a jó alapokra építve két éve ismét aktivizálta magát, elkezdett thai-boxolni, mely sportágban most a K1 szabályai szerint versenyezve a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Gratulálunk Róbertnek, és további sportsikereket kívánunk!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!