Palánki szarka

2022.10.05. 10:45

Gyermekotthon konyhájáról is lopott a fiatal nő

Egy dolgozó tett telefonon bejelentést a rendőrségre október 3-án délelőtt az egyik szekszárdi gyermekotthonból, hogy egy ismeretlen nő a konyhából 5 kg fagyasztott harcsafilét akart ellopni - olvasható a police.hu rendőrségi portálon.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Az incidens előtt hívatlanul jelent meg az otthonban az illető, amikor elküldték, távozóban magához vett egy kartondoboznyi holmit. Az otthon dolgozója a nő után ment, de hiába kérte, nem akart megállni, így csak a buszmegállóban érte utol, ott az ételt visszavette tőle. Ezután tett bejelentést a rendőrségre.

Az otthonba kiérkező járőrök meghallgatták a bejelentőt, majd a kapott személyleírás alapján a nő keresésére indultak és egy órán belül megtalálták. Elszámoltatták, majd bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elő is állították a 23 éves helyi nőt, aki azt mondta, csak a fagyasztott halat akarta ellopni, de azt visszavették tőle.

Idő közben az otthon dolgozói jelezték, hogy egy irodából eltűnt egy 100.000 forint értékű laptop is a délelőtt folyamán. Később az előállított nő úgy nyilatkozott, hogy azt is ő vette magához, mert miután visszaadta a konyháról elcsent mirelitet, ismét bement az otthon területére. Egy nyitott irodába beosont és elhozta, amit talált. A lakásán tartott kutatáskor önként átadta a „noteszgépet” a nyomozóknak, így az otthon kára megtérült.

A gyanúsítottként kihallgatott nő nem volt ismeretlen a rendőrség előtt: a hétfőn és az azt megelőzően elkövetett cselekményei alapján, üzletszerűen elkövetett lopás vétség miatt kell felelnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában