Világbajnokság, H-csoport

2022.12.02. 18:09

A 91. percben lőtt góllal győzött Dél-Korea és jutott a legjobb tizenhat közé

A csereként beállt Hvang Hi Csan volt a nyerőember, Dél-Korea a legyőzött portugálok mögött továbbjutott a csoportjából.

B. S.

Hvang Hi Csan lőtte tovább Dél-Koreát

Fotó: AFP

A portugálokat két dolog foglalkoztatta a mérkőzést megelőzően: az egyik, hogy a szerdai edzést elővigyázatosságból kihagyó Cristiano Ronaldo kezd-e, a másik, hogy első csapatként százszázalékos mérleggel abszolválják-e a csoportkört. Utóbbihoz már az 5. percben közelebb került Fernando Santos együttese, miután Dalot beadására a világbajnokságon most debütáló Ricardo Horta érkezett a legjobban. A vezetés után átengedték a kezdeményezést a koreaiaknak, akik előbb érvénytelen gólt szereztek, majd egy szögletet követően éppen Ronaldo hátáról lecsorgó labdát Kim Jung Kvon bombázta a kapuba. 

Az egyrészt kényszerűségből (Nuno Mendes, Danilo Pereira és Otavio is sérült) hat helyen kicserélődött portugálok visszavették az irányítást, a legutóbbi három válogatott meccsén négy kanadai pontot (2 gól, 2 assziszt) jegyző Dalot mellett a tornán ugyancsak most bemutatkozó Vitinha mutatta sokat magát. Fordulás után még kevesebbet mutatott magából Portugália, a formán kívül játszó Ronaldo az utolsó félórát már a kispadról nézte, s láthatta, hogy a szögletük után indult az akcióból a csereként beállt Hvang Hi Csan a 91. percben tovább lőtte a többet próbálkozó Dél-Koreát. A portugálok nem veretlenül, de csoportelsőként jutottak tovább, így külön ágra kerültek Argentínától. Ez azt jelenti, hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csak a döntőben nézhet egymással farkasszemet.

H-csoport, 3. forduló
Dél-Korea–Portugália 2–1 (1–1)
Al-Rajján, Egyetemváros Stadion. V.: Tello (argentin)
Dél-Korea: im Szun Kju – Kim Mun Hvan, Kvon Kjung Von (Szon Dzsun Ho, 81.), Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung – Li Kang In (Hvang I Dzso, 81.), Li Dzse Szun (Hvang Hi Csan, 65.), Szon Hung Min – Cso Ku Szung (Cso Ju Min, 90+3.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento
Portugália: D. Costa – Dalot, A. Silva, Pepe, Cancelo – Nunes (Palhinha, 64.), Neves (Leao, 64.), Vitinha (B. Silva, .)– J. Mário (W. Carvalho, 81.), C. Ronaldo (A. Silva, 64.), Horta. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerzők: Kim Jung Kvon (27.), Hvang Hi Csan (90+1.), illetve Horta (5.)

Statisztika

38

Labdabirtoklás (százalékban)

62

13

Kapura lövések

12

6

Kaput eltalált lövések

5

5

Szögletek

4

387

Összes passz

630

322

Sikeres passz

555

A csoport végeredménye

1.Portugália32016–46
2.Dél-Korea31114–44
3. Uruguay31112–24
4.Ghána31025–73

 

Címkék#katari vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!