Lépcsőfutó bajnokság

2022.12.08. 15:30

Emelték a tétet a dombóvári tűzoltók

November 20-án, vasárnap a „Rollover” névre keresztelt lépcsőfutó bajnokság a következő, ezúttal budapesti állomásához érkezett. A Semmelweis Egyetem épületének rajtvonalához Tolna megye három dombóvári és egy paksi tűzoltója sorakozott fel – tájékoztatta portálunkat a megyei katasztrófavédelem.

TEOL

A 22 emelet magas lakóépület lépcsőházában kijelölt útvonalat teljes védőruházatban és légzőkészülék használata mellett kellett teljesítenie a tűzoltóknak, amely leküzdését további feladatok nehezítettek. A földszinten egy speciális ajtószerkezetet kellett kinyitnia a versenyzőknek egy akkumulátoros feszítő segítségével. Több szinten is tömlőt kellett szerelniük az indulóknak, valamint, a célvonal előtt egy 80 kilogrammos bábut is menteniük kellett.

A 30 év alatti korcsoportban Csikos Bence (Dombóvári HTP) első helyen, míg Turcsán Tamás (Paksi HTP) a harmadik leggyorsabb időt futotta.

Csikos, Turcsán

A 40 év feletti korosztályban Gulyás István (Dombóvári HTP) a dobogó tetejére, míg Juhász István (Dombóvári HTP) az emelvény harmadik fokára állhatott.

Gulyás, Juhász

Abszolút összetettben Gulyás Istvánt senki sem tudta megelőzni, aranyéremmel, míg Csikos Bence dombóvári bajtársa a bronzéremmel tért haza.

Gulyás, Csikos

A páros versenyszámban pedig még a palettáról hiányzó ezüstérmet Gulyás István és Csikos Bence érdemelte ki.

Gulyás, Csikos

A dombóvári tűzoltókban még maradt annyi erő, hogy a december 3-án, szombaton Horvátország fővárosában rendezett jótékonysági lépcsőfutó versenyen is magukra húzzák a teljes védőfelszerelést. Rekordszámú tűzoltó indult hazai színekben. Tűzoltóink a saját elvárásaikon is felül teljesítettek. 

Három kategóriában álltak a rajthoz a versenyzők. Light kategóriában teljes védőruházatban kellett leküzdeni az emeleteket légzőkészülék használata nélkül. Open kategóriában már légzőkészülékkel, kompozit (az acél nyomástartó edénytől könnyebb) palackkal, míg a Strong kategóriában acélpalackkal a hátukon mérték a tűzoltók időeredményeit.

Juhász, Csikos

Juhász István (Dombóvári HTP) Light kategóriában összetett harmadik, míg a korcsoportjában a második helyen végzett.

Csikos Bence (Dombóvári HTP) Open kategóriában összetettben és a korcsoportjában is a hatodik leggyorsabb időt futotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában