Szavazás

2023.02.01. 10:00

Döntse el Ön, ki legyen az Év embere és az Év sportolója!

A Tolnai Népújság és a teol.hu keresi 2022 Év emberét és az Év sportolóit! Olvasóink dönthetik el, hogy kik kapják a megtisztelő díjat.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A Tolnai Népújság és a teol.hu kiemelt figyelmet fordít arra, hogy beszámoljon a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, Tolna vármegyei emberekről, azok munkásságáról. Legyen szó közéletről, kultúráról, tudományról, nagyszerű teljesítményekben bővelkedik szűkebb pátriánk. Hírportálunkon folyamatosan olvashatnak mindennapi emberek kivételes tetteiről, vagy éppen nem mindennapi emberek példamutató tevékenységéről. Az ő munkájukat, munkásságukat szeretnénk még inkább elismerni, ezért hirdettük meg az Év embere szavazásunkat. Szavazni ide kattintva tud!

Nézzük a jelölteket!

1. Zsikó Zsuzsanna, Alsónyék. A kiváló népdalénekes számos fellépésnek tesz eleget határon innen és túl, öregbíti jó hírünket, nemrég a Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában a zsűri döntése alapján elnyerte a Junior Prima díjat.

2. Gruber László, Bonyhád. A földrajz tudomány csúcsdíját kapta idén a világutazó tanár, a Magyar Földrajzi Társaság neki ítélte a Teleki Sámuel-érmet, ezt évente egyszer ítélik oda egy-egy jeles személyiségnek

3. Szabadi Mihály, Sióagárd. Népművelő, koreográfus, író. A Bartina Néptánc Egyesület alapítója, volt művészeti vezetője nemzedékeket nevelt emberibb emberré és magyarabb magyarrá a tánc révén. A paraszti kultúra megörökítője könyveiben. Novemberben vehette át a VOSZ Tolna megyei Prima díját

4. Gűth Balázs, Váralja. Minden évben gyermekek százait örvendezteti meg fényárban úszó Mikulás házával, teszi ezt saját költségre, önzetlenül, pénzt nem fogad el, csak egy-egy villanykörtét

5. Dr. Tóth Csaba, Szekszárd. A hosszú évek óta tartó Léleképítő sorozatával a közélet, a művészet, a sport számos hazai kiválóságát mutatta és mutatja be a közönségnek.

6. Tarr János, Szekszárd. A Tarr Kft. tulajdonosa, ügyvezetője, sikeres fejlesztéseken ment át a cég, emellett fontos mecénás

7. Fellinger Károlyné, Tamási. Most vonult vissza, 25 évig volt a Tamási Katolikus Karitász csoport elnöke, önkormányzati képviselő.

8. Gárdai Ádám, Paks. A 30 éves Gastroblues Fesztivál, az egyetlen Tolna megyei nemzetközi hírű rendezvény főszervezője.

9. Pápai László, Dombóvár. Zenész, a dombóvári Szent Orsolya rendi bencés iskola zenepedagógusa, aki nemzedékeket tanított muzsikálni

10. Id. Tieger Endre, Dombóvár, Döbrököz-Sütvénypuszta. A lovak tenyésztésével foglalkozó vállalkozó idén is megnyerte a Nemzeti Vágtát.

Vármegyénk bővelkedik kiváló csapatokban és kitűnő sportemberekben is, akiknek számos örömteli pillanatot köszönhettünk az elmúlt évben is. Az ő teljesítményük elismerésére meghirdetjük az Év sportolója 2022 szavazást is. A voksolás során olvasóink dönthetnek arról, hogy ki álljon fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Négy kategóriában – az év női sportolója, az év férfi sportolója, az év női csapata, az év férfi csapata – keressük a legjobbakat. Döntse el Ön, kik legyenek az év sportolói Tolnában! Szavazni ide kattintva tud!

Íme a jelöltek, kategóriánként.

Az év női sportolója jelöltjei

1. Pupp Réka cselgáncs, Paks, Atomerőmű SE. A világranglista első helyezettje is volt a 24 éves dzsúdós, aki 2022-es és Grand Slam-versenyein két aranyérmet (Budapest, Antalya), egy ezüstöt (Tbiliszi) és egy bronzot (Tel-Aviv) nyert, s ugyancsak bronzérmes lett a Mesterek Tornáján. Paks város tavaly Pro Urbe-emlékéremmel tüntette ki.  

2. Pupp Noémi kajak-kenu, Paks, Atomerőmű SE. A 24 éves versenyző élete első felnőtt Európa-bajnoki aranyérmét nyerte a 2022-es müncheni Multisport Európa-bajnokságon. A Szolnokon megrendezett Magyar Bajnokságon három aranyérmet és két ezüstöt akasztottak a nyakába. 

3. Kiszli Vanda, kajak-kenu, Paks, Atomerőmű SE. A sportág elsőszámú női versenyzője 2022-ben öt aranyéremmel egészítette ki párját ritkító éremgyűjteményét. A 28 éves sportoló duplázott, azaz a rövidkörös és a klasszikus maratoni távon is aranyérmet nyert az Egyesült Államok-beli Világjátékokon, valamint a dániai Európa-bajnokságon, a maratoni vb-n pedig a klasszikus távon győzött. Sikeres pályafutása elismeréseként a VOSZ megyei Prima-díjjal tüntette ki. 

4. Studer Ágnes, kosárlabda, Felsőnána-Szekszárd, Atomerőmű KSC Szekszárd. A 24 éves kosárlabdázó a szekszárdi csapat saját nevelésű játékosa, mind klubjában, mind pedig a magyar női válogatottban ő az elsőszámú irányító. Magyar Kupa-győztes, négyszeres magyar bajnoki ezüstérmes, kétszeres bronzérmes. Csapatával másodízben jutott fel az Euroliga főtáblájára. 

5. Goree Cyesha, kosárlabda, Szekszárd, Atomerőmű KSC Szekszárd, válogatott kosárlabdázó. Az amerikai születésű kosárlabdázó nemcsak klubcsapatában, hanem a magyar válogatottban is meghatározó szerepet tölt be. Studerhez hasonlóan Magyar Kupa-győztes, négyszeres magyar bajnoki ezüstérmes, kétszeres bronzérmes. Csapatával másodízben jutott fel az Euroliga főtáblájára. 

Az év férfi sportolója jelöltjei

1. Szemerei Levente atlétika (Szedres) Szekszárdi Sportközpont Nkft. A 22 éves sportoló agyonnyerte magát 10 ezer méteren és a mezeifutó országos bajnokságon. Megnyerte a félmaratoni országos bajnokságot, a Wizz Air Budapest futóversenyt, a ljubljanai félmaratoni versenyen pedig hatalmas egyéni csúccsal (1:04:08) győzött. 

2. Juhász István kajak-kenu (Madocsa) Atomerőmű SE. A madocsai fiatalember a szegedi Molnár Csanád párjaként az 500 és az 1000 méteres távon is aranyérmet szerzett a szegedi ifjúsági vb-n. A hazai szövetség a párost választotta meg a 2022-es év legjobb utánpótláskorú versenyzőinek. 

3. Kozák Ádám sakk (Paks), Atomerőmű SE. Az ASE Paks Szuperligában szereplő együttesének éltáblása a nemzetközi színtéren villantott nagyot azzal, hogy az ifjúsági világbajnokságon ezüstérmet szerzett. 

4. Halász Gábor ökölvívás (Szekszárd), Unio Box Team. A 2022-es évben zárta le profi pályafutását a 10. Harcosok Éjszakája rendezvényen, amit ő maga szervezett. A szekszárdi gálákon veretlen maradt, tíz mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. Profi pályafutása során bokszolhatott a legendás lengyellel, Krzisztof Wlodarczikkal és a brit Herbie Hyde-dal is. Profiként 58 mérkőzésen lépett a kötelek közé, 39 győzelem (közte 17 K.O.) és 19 vereség  volt a mérlege. 

5. Eilingsfeld János, kosárlabda (Paks), Atomerőmű SE. A paksi együttes és a magyar válogatott alapembere. A 31 éves erőcsatár 2013-ban ott volt az NBA draftján, s 2017-ben pályára léphetett a magyar válogatottal az Európa-bajnokságon. 

Az év női csapata jelöltjei

1. Atomerőmű KSC Szekszárd, kosárlabda, női NB I ezüst, Magyar Kupa bronzérem, Euroliga főtáblás szereplés

2. Szekszárdi WFC, labdarúgás, feljutott a csapat az NB I-be

3. 2F-Bau Tolna-Mözs, női futsal, bajnoki- és kupaezüstérem

4. Szekszárd AC, női asztalitenisz, korábbi négyszeres magyar bajnok, Bajnokok Ligája-bronzérmes

5. Jumpers Kötélugró Egyesület (Dombóvár), magyar bajnoki érmek tucatjait szerezték idén

Az év férfi csapata jelöltjei

1. Paksi FC, labdarúgás, NB I. 6. hely, Magyar Kupa ezüstérem

2. Szekszárdi UFC, labdarúgás, a legjobb őszük az NB III-ban a mostani

3. Tolna VFC, labdarúgás, bajnok lett az Megyei másodosztályban

4. Gemenc Judo Klub, cselgáncs, utánpótlás bajnokságokon remekeltek

5. Majosi SE, labdarúgás, megye egyes bajnoki arany után a csapat feljutott az NB III-ba, s 26 meccsen keresztül volt veretlen

Az Év embere szavazáson egy nyertes kerül ki győztesen, aki az olvasói szavazatok alapján a legtöbb voksot kapja, míg az Év sportolója esetében kategóriánként az Olvasóink által a legtöbb voksot gyűjtő sportolóké, illetve csapatoké lesz a megtisztelő cím. A szavazás február 14-én délelőtt 10 óráig tart.

Kérjük, kattintson az Év embere és az Év sportolója oldalunkra, és szavazzon a jelöltekre! Ezt naponta egyszer teheti meg, de kérjük, látogasson el másnap is az oldalakra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában