OTP Bank Liga

2023.02.01. 20:30

A Ferencváros cserejátékosai döntöttek a Fehérvári úton

A Paksi FC sokáig meglepetésre állt, végül 3–1-re kikapott a címvédő és listavezető Ferencvárostól az OTP Bank Liga 4. fordulójából elhalasztott mérkőzésén.

Berg Sándor

Még önmagához képest is váratlant húzott a paksiak vezetőedzője. Bár Waltner Róbert többször hangoztatta nyilatkozataiban, hogy bátran nyúl hozzá a fiatalokhoz és ad nekik lehetőséget a bizonyításra, azt senki sem gondolta volna, hogy a címvédő és listavezető ellen mélyvízbe dobja Simon Barnabást. A néhány nap múlva 19. születésnapját ünneplő kapust már az elején tesztelte a vendégek marokkói válogatott csatára, de Ryan Mmaee éles lövésénél jól zárta a szöget.

Hahn Jánosnak nem sok babér termett a ferencvárosi védők között. Fotó: Molnár Gyula

A kezdés után csalódniuk kellett azoknak, akik azt gondolták, hogy sorban jönnek majd a nagyobbnál nagyobb ferencvárosi lehetőségek. A paksiak taktikájukkal eltüntették a két csapat közti különbséget (a mértékadó Transfermarkt adatai szerint a hazaiak kezdőcsapatának értéke 3,2 millió euró, a Ferencvárosét 21,25 millióra taksálja az oldal), Tokmacékra rendre két védekező játékos jutott, „megölve” ezzel a listavezető játékát. A támadásokra kevesebb energiát fordított a Paks, pedig több bátorsággal és nagyobb higgadtsággal a két szélen (a 19 éves Vas Gáborral a jobb oldalon, a hétfőn megsérült Szabó Jánost helyettesítő Osváth Attilával a balon) meg lehetett volna lepni a védelmét magasan feltoló vendégcsapatot, vagy megjátszani az eltiltását töltő Varga Barnabás után ismét eredeti helyén futballozó Hahn Jánost.

Osváth léc fölé lőtt bombája – ami egyben az első paksi lehetőség volt a mérkőzésen – indította a második félidőt, aminek alaphangulatát Kinyik Ákos találata adta meg. A védőmunkáját kiválóan ellátó belső hátvéd Sajbán Máté csúsztatását juttatta közelről a kapuba, majd a folytatásban két lehetőség is adódott előtte a saját és csapata góljainak megduplázására. Sztanyiszlav Csercseszov a hajrában valamennyi csatárát hadba küldte, a hat (!) támadó ellen nem minden nap látható 7-3-0-s felállásban bekkelt a PFC – eredménytelenül. Az első NB I-es mérkőzését játszó Owusu Kwabena egyenlített, a szintén csereként beálló Kristofer Zachariassen pedig vezetéshez juttatta a rekordbajnokot. A találkozót, melyen a 17 éves Horváth Kevin révén újabb fiatal mutatkozott be paksi színekben, Ryan Mmaee büntetője zárta le.

Waltner Róbert együttese maradt a hetedik helyen, és szombaton 14.30 órakor az ezüstérmes pozícióban álló Kecskemétet fogadja.

OTP Bank Liga, a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Paksi FC–Ferencváros 1–3 (0–0)
Fehérvári úti stadion, 2501 néző. Vezette: Csonka B. (Szalai B., Szalai D.)
Paks: Simon B. – Vas, Kinyik, Kádár, Osváth – Windecker (Papp K., a szünetben), Balogh B. – Szabó B. (Kovács N., 71.), Haraszti (Gyurkits, 64.), Sajbán Máté – Hahn (Horváth K., 92.). Vezetőedző: Waltner Róbert
Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee (Kovacevic, 65.), Knoester, Pászka (Kwabena, 65.) – Vécsei (Zachariassen, 55.), Besic – Auzqui (Marquinhos, 55.), Tokmac (Esiti, 85.), R. Mmaee – A. Traore. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Kinyik (49.), illetve Owusu (72.), Zachariassen (83.), R. Mmaee (90., 11-esből)
Sárga lap: Szabó B. (39.), illetve Tokmac (58.), Knoester (71.)

 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!