Beruházás

2023.02.03. 20:00

Új raktárrésszel, eszközökkel bővült a nagymányoki cég

Ünnepélyes keretek között adták a nagymányoki Nagy Géza Faipari Kft. közel százhetvenhat és fél millió forintos fejlesztését. Az átadón Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Karl Béla a település polgármestere is részt vett és beszédet mondott.

Farkas Eszter

Technológiai fejlesztést eredményező új eszközöket – többek közt furnérvágót, furnérvarrógépet, hideg membránprést, automata csiszológépet – szerzett be a  nagymányoki Nagy Géza Faipari Kft., és ingatlan beruházás is történt.

 Nagy Géza, Potápi Árpád János és Karl Béla. Fotó: Máté Réka

– A megnövekedett kapacitás, termékválaszték magával hozta a nagyobb alapanyag készletezést, amely a korábban használt csarnokrészben már nem volt kivitelezhető. Szükségessé vált egy nagyobb, magasabb raktárterület kialakítása, ahol már az alapanyagokat rendszerezve, elkülönítve tudjuk tárolni – hangsúlyozta Nagy Géza, cégtulajdonos. Az alkalmazottak képzésen vehettek részt, valamint megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására is sor kerülhetett.

– Huszonnyolc évvel ezelőtt indult a pályafutásom egyéni vállalkozóként. Fa nyílászárók gyártását kezdtük meg, és az évek során a tisztességes, becsületes munkának köszönhetően a kezdeti egy főből mára huszonnyolc embert foglalkoztató, jelentős vevőkörrel rendelkező, stabil vállalkozássá váltunk.

A tulajdonos elmondta, 2007 végére az egyéni vállalkozás elérte lehetőségeinek és fejlődésének határát, ezért átalakult előbb egyéni céggé, majd 2008 júniusától a Nagy Géza Faipari Kft. kezdte meg működését. A meglévő 700 négyzetméteres telephely kicsinek bizonyult, ezért komoly fejlesztéseknek köszönhetően – a cég talán legjelentősebb állomásaként – 2011-ben elkészült az új, kéthektáros területen fekvő 1350 négyzetméteres üzemcsarnok. A korszerű előkészítő, szerelvényező és festőrészlegeken kívül helyet kapott egy tágas, színvonalas bemutatóterem is, ahol a látogatók megtekinthetik a cég termékeit, és egyben képet kaphatnak a gyártás folyamatáról is. Egy újabb bővítés során 2014 elején elkészült egy 800 négyzetméteres raktárcsarnok és gépműhely.

– A sikeres pályázataink segítségével a 2017-2018-as években szinte teljes technológiai cserét hajthattunk végre, valamint a telephelyeink összevonását is megvalósíthattuk. A korszerű CNC berendezés a lehetőségeink határát mind minőségben, mind formavilágban jelentősen bővítette, így a klasszikus és a modern minimalista termékek gyártása is professzionálisabb szintre emelkedett – mondta a tulajdonos.

Fő céljuk, hogy az építkezésbe, felújításba kezdők a lehető legjobb ár-érték arányban találják meg mindazt, ami álmaik otthonához szükséges. Széles termékválasztékukon kívül egy komplex szolgáltatást is nyújtanak.

– Díjtalan árajánlatot, felmérést, szaktanácsadást adunk, valamint vállaljuk a helyszínre szállítást és a szerkezeteink beépítését, utógondozását. Különféle kiegészítőkkel tesszük teljessé a termékpalettánkat kilincsekkel, párkányokkal, árnyékolástechnikával és szúnyoghálókkal.

Fontosnak tartják a környezetvédelmet, ezért telephelyeiken szelektív hulladékgyűjést vezettek be, valamint gondoskodnak arról is, hogy a keletkező hulladék a lehető legjobb hatásfokkal újra hasznosuljon. Termékeik kiváló hőszigetelésükkel és hosszú élettartamukkal lépnek fel a klímaváltozás ellen.

 

Címkék#fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!