Vádemelés

2023.03.22. 10:20

Pszichoaktív anyaggal élt vissza a fiatal lány

A Szekszárdi Járási Ügyészség átadással, csekély mennyiségre elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt emelt vádat egy 16 éves fiatalkorú lány ellen, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

TN

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott rokoni kapcsolatban áll olyan személyekkel, akik 2020 novembere és 2021 júniusa között szervezetten kereskedtek új pszichoaktív anyaggal, és akik ellen emiatt büntetőeljárás folyik. A vádlott rokonai új pszichoaktív vegyülettel átitatott dohányt értékesítettek cigarettába töltve a feketepiacon, varázscigi, varázsdohány, vicces cigi, biofű és zen néven.

Girl,Smoking,Marijuana,Close,Up
A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

2021. március 18-án kora délután egyik vásárlójuk ismét ilyen cigarettát rendelt tőlük, akivel abban állapodtak meg, hogy a fiatalkorú vádlott útján fogják részére elküldeni a cigarettát.

Ennek megfelelően a fiatalkorú vádlott még aznap Szekszárdról Tolna-Mözsre utazott, ahová magával vitt egy szál, új pszichoaktív anyagot tartalmazó cigarettát, majd azt a megbízás szerint a vevőnek átadta. A vádlott által átadott egy szál zenes cigaretta hatóanyagtartalma a jogszabályban meghatározott csekély mennyiség felső határát nem haladta meg.

A vevővel szemben szintén büntetőeljárás folyik, amely ügyben a járási ügyészég már 2022. decemberében vádat emelt.

A fiatalkorú vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben próbára bocsátás alkalmazását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál annak megállapításával, hogy a próbára bocsátás ideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában