Félbeszakadt bajnoki

2023.03.27. 11:00

Nem ment ki a második félidőre a Zönge SE, félbeszakadt a bajnoki Tengelicen

A Zönge SE-ből két futballistát is kiállított a játékvezető, a második félidőre már ki sem álltak a kölesdiek.

Berg Sándor

Negyvenöt percig tartott a Tengelici SE–Zönge SE mérkőzés a megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

A vendégek két nagy helyzettel indították az újoncrangdót, Benizs Béla duplájával huszonöt perc játék után mégis a hazaiak vezettek 2–0-ra. Nem sokkal később – tudósítónk beszámolója szerint – Koller Brendon nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette Kiss Gergely partjelzőt, ami után villant számára a piros lap. Tíz emberrel a szervezetten játszó Tengelic került még inkább fölénybe, ami újabb két gólban csúcsosodott ki. A félidő vége előtt Nagy Péter találta el Benizs arcát úgy, hogy közben belenyúlt a csatár szemébe, amivel megkapta a második sárga lapját. A kilenc főre fogyatkozó csapatát a második félidőre nem engedte ki a kölesdiek játékos-edzője, ezért Szabó Péter játékvezető félbeszakította a mérkőzést.

Megkerestük az ügyben Nagy Pétert is, aki hangsúlyozta, a játékvezetői ténykedés miatt döntött úgy, hogy nem mennek ki a második félidőre.

– Játékosom nem a sporttárs felé szólt, az én kiállításom előtt pedig a hazai játékos húzott és rántott le. Mégis mi kaptunk két piros lapot, sőt a játékvezető még egy játékosomnak megígérte, hogy kiállítja a második félidőben. Nálunk elmaradt két büntető, a kapus páros lábbal szállt bele a csatáromba, a tizenhatoson belüli szándékos kezezést sem fújták be, pedig még a hazai játékos is elismerte hibáját. Nem az eredmény miatt nem maradtunk az öltözőben, Nagymányokon tizenhárom gólt kaptunk, mégis végigjátszottuk a mérkőzést... – fogalmazott a kölesdiek játékos-edzője.

Megkerestük az ügyben Krausz Mártont, a MLSZ tolnai sportigazgatóját, aki elmondta, a Tolna Megyei Igazgatóság Fegyelmi bizottsága és Versenybizottsága a héten tárgyalja az ügyet.

Megyei II. osztály, 16. forduló
Tengelici SE–Zönge SE – félbeszakadt
Tengelic, v.: Szabó P. (Kiss G., Debreceni K.)
Tengelic: Jankovics – Deli J., Kis T., Sárközi Á., Laszlóczki – Lampek, Tolnai L., Schwarcz K., Hábel – Benizs, Borza P. Edző: Csicsó József
Zönge: Veszely (Schwarcz M., 7.) – Pilisi P., Nagy P., Boda A., Farkas J. – Koller P., Csikó, Györgye E., Koller B. – Csótár, Baranyai D. Játékos-edző: Nagy Péter
Gólszerzők: Benizs (16., 25., az első 11-esből), Hábel (31.), Lampek (37.)
Kiállítva: Koller B. (28.), Nagy P. (43.)

Legutóbb tavaly októberben szakadt félbe mérkőzés a megyebajnokságban, akkor szurkolói rendbontás miatt ért véget idő előtt a Madocsa–Bonyhád-Börzsöny találkozó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!